Iivo Niskanen heitti jo hanskat tiskiin Tourilla – kommentoi Ylelle: "Varmaan meikäläisen osalta taputeltu"

Iivo Niskanen jäi sijalle 11 maastohiihdon Tour de Skin miesten 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa Italian Toblachissa.

Niskanen hävisi osakilpailun voittaneelle Venäjän Sergei Ustjugoville 51,5 sekuntia.

Venäläiset veivät kolme kärkisijaa, kun Ustjugovin jälkeen Ivan Jakimushkin oli toinen ja Aleksandr Bolshunov kolmas.

Suomalaistykki hylkäsi jo haaveensa Tourin voitosta.

– Varmaan se on Touri nyt sitten meikäläisen osalta sillä lailla taputeltu, ettei enää kärkipaikoille päästä, Niskanen kommentoi Ylen haastattelussa.

Hän tarkensi kysyttäessä, että aikoo kuitenkin ehdottomasti jatkaa kisat loppuun asti.

Tour de Skin kokonaiskilpailua johtanut Norjan Johannes Hösflot Kläbo jäi Toblachin väliaikalähdössä vasta 17. sijalle. Hän menetti minuutin ja 11 sekunnin tappionsa myötä kiertueen kärkipaikan Ustjugoville.

Tourin tilanteessa Ustjugov johtaa 27 sekunnin erolla maanmieheensä Bolshunoviin ja 37 sekunnilla Kläboon. Niskanen on 11:ntenä, minuutin ja 35 sekuntia kärkeä perässä.