Iivo Niskanen romahti kärkisijoilta! Suomalaistähti putosi ulos kärkikymmeniköstä Tour de Skin avauksessa

Iivo Niskanen romahti maastohiihdon Tour de Skin miesten avausmatkan lopussa 15 kilometrin vapaan yhteislähtökisassa Sveitsin Lenzerheidessa. Suomalaistähti sijoittui Venäjän Sergei Ustjugovin voittamassa kisassa 11:nneksi.

Niskanen pysyi loppukilometreille saakka vahvoissa asemissa kärkisijoilla ja kävi pakan eläessä muutamaan otteeseen itsekin keulapaikalla.

Vajaat pari kilometriä ennen maalia Sergei Ustjugov nykäisi irti muusta joukosta. Kärjen vauhdin kiihtyessä Niskanen alkoi katketa ja taipui lopulta 11:nneksi.

Ustjugovin veto riitti kisan voittoon neljällä sekunnilla ennen Norjan Johannes Hösflot Kläboa, joka jätti olkansa yli vilkuilleen Venäjän Aleksandr Bolshunovin loppukirikamppailussa kolmanneksi. Niskanen jäi voittaja Ustjugovista 10,3 sekuntia.

Suomalaisista myös Perttu Hyvärinen (+31,2) sijoittui pisteille sijalla 27. Lari Lehtonen oli 38:s (+42,3) ja Lauri Lepistö 60:s (+1.12,9).