Mainos

IIHF.n kurinpito saa uusia farssin piirteitä – Suomi unohti nimetä oman jäsenensä ”etänä” toimivaan komiteaan: ”Ei siellä mitään vaihdeta”

1:27
Videolla kuvaa USA:n kyseenalaisesta voittomaalista.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola ei aio enää puuttua USA:n Clayton Kellerin räikeään rikkeeseen, mutta hän nostaa direktoraatin kokouksessa esiin kurinpitotoimien julkisuuden. Suomella ei ole edustusta MM-kisojen kurinpitoelimessä, koska Suomi ei nimennyt siihen yhtään ehdokasta.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen raivostui päätöksestä, kun Clayton Keller selvisi Juhani Tyrväiseen kohdistuneesta jalkapyyhkäisystä pelkällä varoituksella.


Jalonen sanoi, että jos rike olisi kohdistunut Patrick Kanen kaltaiseen tähtipelaajaan, pelikieltoa olisi tullut varmasti. IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola sanoi MTV Urheilulle tuomion olleen väärä, mutta hän sanoi jättävänsä Jalosen kommentin omaan arvoonsa.

– Se harmittaa, että kurinpitopäätökset pidetään salassa. Ne pitää ehdottomasti laittaa julkisuuteen. Tulen ehdottamaan sitä ensi viikolla direktoraatin kokouksessa, Kummola sanoi.

MM-kisojen kurinpitoryhmä koostuu 12 jäsenen kokonaisuudesta, jossa on aktiivisina jäseninä kerrallaan viisi. Muille päätökset saatetaan tiedoksi. Ryhmää johtaa IIHF:n Sport Director Christian Hoffstetter.

Kummola kertoi, että viiden jäsenen ryhmä valitaan neljäksi vuodeksi kerrallaan.

– Jostain syystä Suomi ei nimennyt ketään mukaan Saku Koivun jälkeen. Mutta ei se tähän keissiin auta, Kummola kertoi.

Onko kurinpitoelimellä edellytyksiä jatkaa näin räikeän virheen jälkeen?

– Ei siellä mitään vaihdeta. Kyllä siellä äjiä riittää. Hoffstetter on asiallinen kaveri, ei sellainen, että hän pelaisi jotain peliä.

MM-kisojen kurinpitoelimen jäsenet ovat A-ryhmän maista.

– Heistä suurin osa on kotona. He saavat tilanteista videoklipit katsottavakseen., Kummola kertoi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja