Ahvenanmaalla karille ajanut saaristolautta saatettiin laituriin – laiva oli lähtenyt liikkeelle tuulesta huolimatta

Ahvenanmaalla karille perjantaina illalla ajanut saaristolautta Ejdern on saatettu laituriin, kertoi Länsi-Suomen merivartiosto viestipalvelu X:ssä (entinen Twitter) lauantain vastaisena yönä. 

Omalla moottorillaan liikkunutta alusta saattoivat merivartiosto ja vapaaehtoiset meripelastajat.

Autolautta M/S Ejdern oli ajanut karille Ahvenanmaalla Brändössä. 

Onnettomuudesta uutisoi ensimmäisenä Ålands Radio.

Alusta operoivan Nordic Jetlinen tietojen mukaan karilleajo johtui kovasta tuulesta. Nordic Jetlinen edustajan Oskar Berndtssonin mukaan laiva päätettiin lähettää liikkeelle tuulesta huolimatta. Tuuli oli kuitenkin yltynyt nopeasti.

Aluksessa oli viisi matkustajaa, kolme miehistön jäsentä ja kolme henkilöautoa. 

Perjantaina puoli yhdentoista jälkeen illalla merivartiosto tiedotti, että alus oli irti karilta eikä siinä ole vuotoja. Merivartioston mukaan tilanne oli rauhallinen. 

Berndtsson kertoo, että puoli yhdentoista aikaan illalla merivartiosto saattoi alusta kohtia Lappoa, joka on saari ja kylä Brändössä. Hänen mukaansa alus kulki omalla moottorillaan eikä se näyttänyt olevan vahingoittunut, mutta sukeltajien on tarkoitus tarkistaa sen kunto lauantaina. Matkustajat viettivät yön Lappossa ja heille tarjottiin ruokaa.

Matkustajia oli lautan kapasiteettiin nähden vähän, sillä Ålandstrafikenin verkkosivun mukaan lautalle voidaan ottaa 99 matkustajaa ja 16 henkilöautoa.

Juttua päivitetty 7.10. kello 5.12 kauttaaltaan uusin tiedoin.

 

Lue myös:

    Uusimmat