Ihanat polttarihoidot: Hunajaa hiuksille, keltuaista kasvoille

Polttareissa kauneudenhoidossa ei pingoteta. Kasvoista, vartalosta ja hiuksista pidetään huolta mutta rennosti ja helposti: luonnon ja mökkikaapin antimin.

Moni morsian toivoo polttareihin ihania hemmotteluhoitoja. Ellei kauneushoitolaan meno sovi päivän kuvioihin, voi polttariseurue tehdä hoidot kotikonstein.

Kotikutoinen kosmetiikka on esimerkiksi mökkiolosuhteissa käytännöllinen vaihtoehto. Kesäpaikan pihasta ja keittiönkaapista löytyy aina jotakin hyödyntämiskelpoista ja usein yksinkertaiset jutut tekevät hyvää siinä kuin kaupasta ostettu kosmetiikkatuote. Öljy pehmentää, kahvinporot kuorivat, marjat ja yrtit virkistävät. Kokeile!

1. Keltuaisnaamio

Tee helppo naamio luomukananmunasta. Erottele munasta keltuainen ja sekoita sen rakenne rikki haarukalla. Levitä keltuainen iholle, anna vaikuttaa kymmenen minuuttia ja huuhtele kasvot kylmällä vedellä.

2. Kahvikuorinta

Kuori ihoa kahvi-öljyseoksella. Tarvitset siihen ruokalusikallisen suodatettuja kahvinporoja ja teelusikallisen oliiviöljyä tai vaihtoehtoisesti perusvoidetta. Sekoita aineet keskenään ja levitä seosta kasvojen tai vartalon iholle pyörivin liikkein varovasti hangaten. Huuhtele.

3. Marja-jogurttinaamio

Hemmottele kasvoja jogurttinaamiolla. Kaada kulhoon puolidesilitraa maustamatonta luonnonjogurttia. Survo muutama mansikka, mustikka tai herukka kulhossa ja lisää ne jogurtiin. Silppua joukkoon vielä halutessasi yrttejä, esimerkiksi minttua. Levitä seos kasvoille ja anna vaikuttaa hetken. Pyyhkäise kasvot kostutetulla puhdistuslapulla.

4. Teevesi jaloille

Hyödynnä kylpyveden teossa mökin yrttejä tai teepussien rippeitä. Laita vadin pohjalle yrttejä tai teelehtiä ja kaada päälle kuumaa vettä. Anna jäähtyä sopivan lämpöiseksi ja upota jalat veteen.

5. Öljypuhdistus

Levitä laadukasta oliiviöljyä kasvojen ja kaulan iholle. Pyyhi se sitten pois puhdistuslapulla ja huuhtaise kasvot vielä kevyesti vedellä.

6. Öljykosteutus

Korvaa vartalovoide oliiviöljyllä. Sipaise sitä käsivarsille ja säärille suihkun jälkeen ja anna kuivua hyvin ennen pukeutumista.

7. Manteliöljy kynsille

Hiero kynsille manteliöljyä. Se korvaa kynsiöljyn. Voit levittää sitä myös pehmittämään sormien ihoa.

8. Hunajahoito hiuksille

Hoida hiuksia hunajalla. Sekoita yksi teelusikallinen hunajaa pariin-kolmeen desilitraan vettä. Pese hiukset ja levitä hunajavesi hiuksiin. Kampaa hiukset läpi ja valuta ylimääräinen vesi pois. Älä huuhtele.

Lukuvinkkejä:

Katie Spiers: Luonnollinen tie kauneuteen (Gummerrus 1999)
Kristiina Ounapuu & Anu Ranta: Kosmetiikkaa kotikonstein (WSOY 1984)
Raipala-Cormier, Virpi: Luonnonkaunis. WSOY 2004.

Teksti: Essi Kurkinen

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat