Mainos

Ihalaisen neuvo irtisanotuille: Työnhakua ja kouluttautumista irtisanomisaikana

Entinen työministeri Lauri Ihalainen korostaa nopeiden tukitoimien merkitystä suurten irtisanomisten yhteydessä. Ihalaisen mukaan Salon kaltaisilla suurten irtisanomisten paikkakunnalla muutosturvatoimet tulisi käynnistää välittömästä. 

– Saloa on koeteltu viime vuosina tosi kovasti. Aiemmat irtisanomiset ovat opettaneet, että irtisanottavat lähtevät liikkeelle mahdollisimman nopeasti, Ihalainen sanoi SuomiAreenassa Porissa.

Hänen mielestään irtisanomisaikaa olisi hyvä käyttää kouluttautumiseen tai uuden työpaikan hakemiseen. Ihalaisen kokemusten mukaan suuret irtisanomiset vaativat alueella saumatonta yhteistyötä.

– Se mikä siinä on tärkeintä, että paikallinen yhteistyö eri toimijoiden kesken toimii hyvin. Yrittäjien, kaupungin, elinkeinoelämän ja järjestöjen tulisi tehdä saumatonta yhteistyötä irtisanottujen hyväksi. Oulun irtisanomisissa viime vuonna tämä yhteistyö sujui erinomaisesti. 

Ihalainen muistuttaa, että irtisanominen on usein myös henkisesti erittäin raskasta.

– Ihmisistä pitää välittää ja sitä pitää yhteiskunnan osoittaa myös paikan päällä. On tärkeää, että vastuulliset ministerit vierailevat paikan päällä. Vaikka moni on osannut odottaa irtisanomista, sen hetken koettaessa se vaikuttaa lujaa ihmisiin ja heidän perheisiinsä. Itsekin keskeytin viime kesänä lomani matkustaakseni Ouluun, jossa koettiin rankkoja irtisanomisia. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.