Mainos

Ihalainen ja Saarinen vetämään SDP:n hanketta yhteiskuntasopimukseksi

Oppositiopuolue SDP on esitellyt suunnitelmansa oman yhteiskuntasopimusmallin tekemiseksi.

Puolue kutsuu sopimusta nimellä "yhteisen vastuun sopimus". Hanketta lähtevät vetämään SDP:n kansanedustaja Lauri Ihalainen ja yrittäjä Salla Saarinen. Ihalainen on entinen työministeri, ja hänellä on takanaan myös pitkä ura palkansaajakeskusjärjestö SAK:n puheenjohtajana. Saarinen on viestintäyrittäjä ja SDP:n jäsen.

SDP ryhtyy tekemään omaa mallia, koska sen mielestä hallituksen kaatunut yhteiskuntasopimusyritys ei ollut tasapainoinen. SDP haluaa työhön mukaan laajasti eri tahoja, esimerkiksi pienyrittäjien, opiskelijoiden ja eläkeläisten edustajat. SDP aikoo tarjota työn tulokset hallituksen käyttöön.

– Hallitus voisi kyllä kuunnella, mitä tästä voi syntyä, koska meidän ei ole tarkoitus luoda vastakkainasettelua. Jos me tarjotaan tässä aika vaikeassa tilanteessa jotain positiivisia ajatuksia niin voisi kuvitella, että viisas hallitus kuuntelee niitä, sanoo Ihalainen.

Saarinen korostaa tunnepuolta. Hän haluaa ravistella vaikeaselkoista poliittista kieltä (jargonia) ja varmistaa, että eri tahoja kuunnellaan.

– Työni on käytännössä sitä että kysyn, mikä koskettaa sinua. Ja jargoniin liittyen huomauttamista, että nyt en, Lauri Ihalainen ymmärtänyt mitään, mitä puhuit. Miten tämä käytännössä vaikuttaa perheeni elämään ja työelämään, sanoo Saarinen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja