Mainos

Idän pörssit: Mustasta maanantaista tummaan tiistaihin

Idässä pörssit ovat sulkeutuneet laskuun kun taas Euroopan pörssit avasivat nousuun.

Kiinan huonojen taloustietojen aiheuttama suoranainen pörssiromahdus jatkui idän pörsseissä syöksynä vielä tänäänkin. Tokion pörssin Nikkei-indeksi oli melkein neljä prosenttia miinuksella, kun kaupankäynti siellä loppui tänään. Shanghai laski 7,6 prosenttia ja on nyt vuoden alimmassa lukemassaan.

Euroopan pörssit näyttävät tekevät korjausliikettä eilisen Kiinan romahdusta seuranneen syöksyn jälkeen. Lontoon FTSE-100-indeksi oli aamulla 1,3 prosentin nousussa, Frankfurt avasi 1,74 prosentin nousuun kuten myös Pariisi. Aamun nousevat luvut eivät vielä likimainkaan kuittaa aiempaa romahdusta, mutta suunta on kääntynyt.

Jotkus pörssianalyytikot viittaavatkin eiliseen sanaparilla ”Black Monday”, musta maanantai. Ja tähän päivään on viitattu idän pörssien osalta sanoilla ”Dark Tuesday”, tumma tiistai.

Keskuspankin vastaisku

Kiinan keskuspankki ilmoittaa laskevansa ohjauskorkoa 0,25 prosenttiyksikköä. Samalla keskuspankki ilmoitti höllentävänsä pankkien vakavaraisuusvaatimuksia 0,50 prosenttiyksiköllä.

Keskuspankin toimet ovat vastareaktio osakekurssien rajulle alamäelle viime päivinä Kiinassa.

Kiinan keskuspankki on viime marraskuun jälkeen laskenut ohjauskorkoaan viidesti, viimeksi viime kesäkuussa. Toimillaan keskuspankki yrittää estää talouskasvun hiipumista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.