Iäkkäille pienempi palkka? Kerro mielipiteesi VATT-johtajan ehdotuksesta

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen johtaja Juhana Vartiainen kohahdutti ehdottamalla, että varttuneemmille työntekijöille voitaisiin maksaa pienempää palkkaa. Millaisia ajatuksia Vartiaisen idea herättää yli 55-vuotiaissa lukijoissamme – olisitko sinä valmis tinkimään palkastasi ennen eläköitymistä?

– Tavalla tai toisella ikääntyneen työntekijän palkkaa pitäisi voida laskea, jos hänen tuottavuutensa on heikentynyt eläkkeen kynnyksellä, Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) ylijohtaja Juhana Vartiainen toteaa Iisalmen Sanomien haastattelussa.

Vartiainen vihjaa perusteluissaan, että eläkkeen alkua odottavan työntekijän motivaatio ja työteho ei ole työnantajan silmissä enää parhaimmillaan.

– Työntekijä muuttuu työnantajan silmissä epäkiinnostavaksi jo ennen eläkeikää, koska työnantaja tietää, että eläkkeelle pian pääsevän ei tarvitse ponnistella aivan yhtä paljon kuin muiden, vaan hän voi hoitaa hommansa mitenkuten, Vartiainen perustelee.

Millaisia ajatuksia Vartiaisen ehdotus herättää Studio55.fin lukijakunnassa: olisitko sinä valmis tinkimään palkastasi? Jaatko Vartiaisen huolen siitä, että työnantaja voi nähdä varttuneen työntekijän potentiaalisena rasitteena, ja koetko työtehosi laskeneen? Millainen rasite ikä on työelämässä – vai onko?

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja