Iäkäs nainen makasi maassa kylmässä talvisäässä – kukaan ei pysähtynyt auttamaan, ennen kuin Sinna näki rouvan ahdingon: "Yksi oli häntä katsonut ja mennyt vain ohi"

Viime sunnuntaina kuopiolainen Sinna, 23, todisti häkellyttävää piittaamattomuutta, kun kukaan ei ollut kiinnostunut auttamaan kaatunutta iäkästä rouvaa pystyyn kylmällä kadulla.

Sinna oli kävelyllä koiransa kanssa, kun huomasi kadulla makaavan rouvan. Nainen oli liukastunut, eikä päässyt heikkojen lihastensa takia enää takaisin pystyyn. Kukaan ei ollut pysähtynyt auttamaan, vaikka rouvan mukaan ohi oli kulkenut kolmisen ihmistä ja autoja kulki ohitse runsaasti. Käheän äänensä vuoksi kumossa ollut nainen ei pystynyt huutamaan apua.

Naisella oli päällään heijastimet ja hän näkyi Sinnasta selvästi ”mustana kasana” hankea vasten.

– Hänen mukaansa yksi oli häntä katsonut ja mennyt vain ohi, Sinna kertoo.

”Muistaa tämän lopun elämänsä”

Naisen oman kertoman mukaan hän oli saanut maata sijoillaan tovin. Hän oli kaatunut vesilätäkköön, mikä oli kastellut housut. Nainen olikin kylmissään.

Sinna auttoi naisen pystyyn ja saattoi hänet tämän lähellä sijanneelle asunnolle. Hän kuvailee rouvan olleen avusta erittäin kiitollinen.

– Hän muistaa tämän teon lopun elämänsä, Sinna pohtii.

”Ihmisiä jätetään pulaan”

Sinna kuvailee, että tapaus sai hänet huolestumaan ihmisten piittaamattomuudesta. Hänelle tuli tunne, ettei muista ihmisistä enää huolehdita.

– Ihmisiä jätetään pulaan ja oman onnensa nojaan, hän pohtii.

Hänen mukaansa monet vetoavat alkoholiin tekosyynä jättää ihmisiä auttamatta. Sinna haluaa muistuttaa, että myös humaltuneilla on oikeus apuun muiden ihmisten tapaan.

– Jo näette kadulla ihmisen makaavan maassa, niin älkää hyvät ihmiset jättäkö häntä yksin, hän vetoaa.

– Ei jätetä ketään yksin, eihän? 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja