Iäkäs pariskunta joutui pakenemaan liekkejä Porissa – rakkaan Ruusik-kissan kohtalo selvisi yllättäen viikkojen etsintöjen jälkeen: "En muista, milloin olen ollut niin onnellinen"

5:34

Kun Porin Keskuskartano syttyi tuleen 15. toukokuuta, iäkäs pariskunta joutui jättämään Ruusik-kissansa palavaan rakennukseen toivoen, että se säilyisi hengissä.

Viimeisenä tekonaan ennen palosta pelastautumista he täyttivät kissan ruokakulhon ja toivoivat näkevänsä rakkaan lemmikkinsä vielä uudelleen.

Valitettavasti Ruusikista ei näkynyt jälkeäkään, kun palo saatiin sammumaan. Iäkkään pariskunnan apuna kissaa etsinyt perheystävä Anita Salmi kertoo, että kissa löydettiin lopulta vasta kolme viikkoa palon jälkeen.

– Asunnossa vierailleet näkivät, että ruokakuppia oli tyhjennetty ja kissa oli tehnyt tarpeensa asuntoon. Siitä tiesimme, että vaikka kissa on säikähtänyt paloa ja piilottelee asunnossa, Ruusik on yhä elossa.

Onnellisin hetki

Ruusik löytyi lopulta vasta, kun iäkäs nainen pääsi itse vierailemaan kodissa kolmen tunnin ajan.

– Hän jutteli kissalle kauniisti tunnin ajan, lopulta hänen äänensä houkutteli kissan esiin. Aluksi Ruusik uskalsi tulla kaapin päälle, jossa se kuunteli ja katseli meitä. Annoimme sille ruokaa ja lopulta se uskaltautui alas, Salmi kuvailee.

Salmi sanoo, että Ruusikin löytyminen oli todella suuri helpotus pariskunnalle.

– En muista, milloin viimeksi olen ollut niin onnellinen. Laitoin Ruusikista kuvat heti Facebookiin ja minusta tuntuu, että koko Pori oli iloinen kissan löytymisestä.

Salmi kertoo MTV Uutisille, että kissa on todella rakas iäkkäälle pariskunnalle ja ilahduttaa omistajia tempullaan. Salmi sanoo, että kissa on iäkkäälle parille kuin oma lapsi.

– Se osaa sanoa ”I love you”.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja