Hyytävät yksityiskohdat julki: Helvetin enkeleiden epäillään hävittäneen ruumiita "pizzauuniksi" kutsutussa hautaustoimistossa

Yhdysvalloissa Kaliforniassa on annettu viimeiset tuomiot moottoripyöräkerho Helvetin enkeleihin liittyvässä rikoskokonaisuudessa. Kahdesta entisestä jäsenestä toinen tuomittiin vankilaan neljäksi vuodeksi oikeuden vastustamisesta ja toinen seitsemäksi vuodeksi muun muassa aseellisesta ryöstöstä ja vakavista väkivaltarikoksista.

Huomiota on herättänyt varsinkin lyhyemmän tuomion saaneen, 54-vuotiaan Merl Heffermanin tapauksen yksityiskohdat. Hän oli jo viime vuoden lopussa myöntänyt hävittäneensä kerhon entisen jäsenen Joel Silvan ruumiin kesällä 2014. Itse murhan olivat toteuttaneet kerhon muut jäsenet.

Syyttäjien mukaan Hefferman oli käyttänyt hävittämiseen paikallista hautaustoimistoa, jonka krematoriossa hän oli polttanut ruumiin. Lisäksi hän oli painostanut hautaustoimiston omistajaa yhteistyöhön ja uhkaillut tätä pysymään tapauksesta vaiti.

Kerhon jäsenet käyttivät tiettävästi kyseisestä hautaustoimistosta nimitystä ”pizzauuni”.

Epäiltynä myös kolmessa muussa tapauksessa

Heffermanin on epäilty hävittäneen myös kolmen muun henkilön ruumiit samalla tavalla. Heistä kaksi oli myös kerhon ex-jäseniä ja yhden henkilöllisyys on epäselvä. Todisteina esiteltiin muun muassa Heffermanin ja hautausurakoitsijan välisiä puhelinkeskusteluja. Tuomion hän sai kuitenkin vain yhdestä, myöntämästään tapauksesta.

Murhatun Joel Silvan omaiset kertoivat brittilehti Guardianin mukaan, että suruprosessiin on vaikuttanut suuresti se etteivät he ole voineet haudata poikansa ruumista.

– Helvetin enkelit ovat pelkureita. He veivät Joelin hengen jonkun egon vuoksi eikä kenelläkään ole oikeutta tehdä niin, he kirjoittivat lausunnossaan.

Aiemmin kolme muuta Helvetin enkeleiden jäsentä oli tuomittu Kaliforniassa. Tuomioiden pituudet vaihtelivat 2,5 vuodesta yli viiteen vuoteen.

Lue myös:

    Uusimmat