Hyvinkäällä lapset pääsevät ruokamatkalle maailmalle

Hyvinkään Lasten ja nuorten taidekeskus on jo runsaan kuukauden ajan tarjonnut lapsille ruokakulttuurielämyksiä ympäri maailmaa. Keskuksen Hot Sweet Potatoes -näyttely tarjoaa vastauksia lasten mieliä askarruttaviin ruokakysymyksiin - missä päin maailmaa on viljan ja missä riisin alueita, miten eri puolilla maailmaa valmistetaan ja nautitaan ruokaa, miten kasvaa vilja ja millaisia mausteita maailmassa on?

Näyttely johdattaa lapset ruokamatkalle Välimeren oliivin ja valkosipulintuoksuisen alueen kautta afrikkalaiselle torille, jossa ruoka valmistetaan ja nautitaan usein nuotion ääressä. Kaukoidän ruokakulttuureihin saa tuntumaa teehuoneessa, jossa lapset voivat itsekin siemailla teetä lattialla tyynyillä istuen. Kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen kokoelma esittelee maalauksin esimerkiksi ruuan valmistamista, ravinnon keräämistä, eläinten metsästystä ja ruuan merkitystä erilaisten juhlien osana. Päiväkoti- ja koululaisryhmät voivat lisäksi osallistua työpajoihin, joissa lapset pääsevät esittämään oman näkemyksensä esimerkiksi siitä, mitä on suomalainen ruokakulttuuri lapsille ja nuorille tänä päivänä.

Lasten ja nuorten taidekeskuksen Hot Sweet Potatoes -näyttely on avoinna 27. toukokuuta asti. Ruokaelämyksiä tarjotaan tiistaisin ja torstaista sunnuntaihin kello 12 - 16 ja keskiviikkoisin kello 12 - 18.

Lisätietoja: Hyvinkään Lasten ja nuorten taidekeskus p. (019) 430 963 tai Lasten ja nuorten taidekeskus LAKUn internet sivuilta.

(MTV3 / Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja