Mainos

Hyviä uutisia: Suomi harppasi kohti kärkeä kansainvälisessä kilpailukykyvertailussa

Suomi on parantanut sijoitustaan sveitsiläisen liikkeenjohdon instituutin IMD:n vuotuisessa kilpailukykytutkimuksessa. Viime vuonna Suomen sijoitus kansainvälisessä vertailussa oli kahdeskymmenes, mutta nyt Suomi on noussut sijalle 15.

IMD:n kilpailukykylistan kärjessä ovat Hongkong, Sveitsi ja Singapore. Yhdysvallat on pudonnut tänä vuonna kärkikolmikon ulkopuolelle.

Muut Pohjoismaat Islantia lukuun ottamatta pärjäsivät vertailussa Suomea paremmin. Tanska ja Ruotsi ovat yltäneet kärkikymmenikköön ja Norja on sijalla 11.

IMD ottaa vertailussaan huomioon muun muassa taloudellinen menestyksen, työllisyystilanteen ja yritysten suorituskyvyn. Tämän vuoden vertailussa on mukana 63 maata ja aluetta.

Listauksen häntäpäähän sijoittuivat Ukraina, Brasilia ja Venezuela.

Kiri kertoo luottamuksesta

Petri Rouvinen Elinkeinoelämän keskusliitosta Etlasta arvioi, että Suomen parantunut sijoitus selittyy osin sillä, että tutkimukseen liittyneeseen kyselyyn vastanneiden suomalaisten näkemykset ovat olleet aiempaa valoisampia.

– Aseman paraneminen tällaisessa vertailussa on aina hyvä asia. Se lisää maata vähemmän tuntevien luottamusta siihen, että talous on kääntymässä parempaan suuntaan. Vahvempi luottamus on omiaan lisäämään myös kiinnostusta investoida Suomeen, Rouvinen sanoo Etlan tiedotteessa.

IMD vertaili tänä vuonna ensimmäisen kerran myös digitaalista kilpailukykyä, jota tarkasteltaessa Suomi yltää neljännelle sijalle Singaporen, Ruotsin ja Yhdysvaltojen jälkeen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.