Hyväntekeväisyyskampanja kehottaa ihmisiä suutelemaan lehmiä Itävallassa "kielellä tai ilman" – hallitus puuttui hurvitteluun: "Tällaisella voi olla vakavia seurauksia"

Sveitsissä käynnistetty kampanja kehottaa ihmisiä suukottelemaan lehmiä hyväntekeväisyyden nimissä. Nyt Itävallan maatalousministeri on jyrähtänyt kampanjan olevan osallistujilleen mahdollisesti vaarallinen. 

Saksankielisten sosiaalisen median käyttäjien parissa leviää haaste, joka kannustaa ihmisiä suutelemaan lehmiä "kielellä tai ilman" hyväntekeväisyyden nimissä. 

"Kuh-kuss-challengeksi" nimetyn kampanja kertoo lehdistötiedotteessaan lahjoittavansa rahaa hyväntekeväisyyteen jokaista sen nimissä julkaistua kuvaa kohden. Erikoisen kampanjan tarkoituksena on tuoda maaseudun positiivisia puolia ihmisten tietoisuuteen. 

Kaikkia tämä lehmännuolenta ei kuitenkaan naurata, sillä aiheeseen on nyt otettu kantaa Itävallassa ministeritasoa myöten.

"Lehmät voivat puolustaa vasikoitaan ärhäkkäästi"

Itävallan maatalousministeri Elisabeth Köstinger pelkää kampanjan olevan vaarallinen varomattomille kuvienottajille. 

– Lehmien laitumet eivät ole kotieläinpihoja, tällaisilla toimilla voi olla vakavia seurauksia. Lehmät voivat puolustaa vasikoitaan hyvin ärhäkkäästi, Köstinger jyrähti. 

Kokemattomien lehmänsuukottelijoiden ja matkailijoiden toimia on aiemminkin yritetty suitsia Itävallassa erityisesti seuduilla, missä lehmät saavat vaeltaa vapaasti.

Vuoristossa viihtyville vaeltajille ja matkailijoille on julkastu erillinen ohjevihko, missä neuvotaan esimerkiksi välttelemään lehmälaumoja aina kun mahdollista. 

Vuonna 2014 saksalainen vaeltaja kuoli jäätyään lehmälauman tallomaksi Itävallan Tirolin maaseudulla. Tapaus herätti maassa paljon kohua, sillä lehmien omistaja määrättiin myöhemmin maksamaan naisen omaisille korvauksia yhteensä 490 000 euron edestä. 

Lähteet: Bild, Krone

Lue myös:

    Uusimmat