Hyundai pelasi Kalle Rovanperän pussiin – näin Toyotan kilpailijan tallipomo kommentoi päätöstä

Hyundai on päättänyt jäädyttää Kreikan MM-rallin voittotaiston, mikä hyödyttää Kalle Rovanperää MM-sarjan johdossa. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Hyundain Thierry Neuville ja Ott Tänak ovat taistelleet rajusti Kreikan MM-rallin voitosta. Yksi iso kysymys sunnuntaihin tultaessa oli se, että jäädyttääkö talli kaksikon voittotaiston, kun Neuville johti kisaa 27,9 sekunnilla. 

Tänak hyökkäsi rajusti päätöspäivän avauspätkällä, mutta virolainen vahvisti toisen ek:n maalissa, että talli oli antanut tiimimääräyksen pitää tilanne ennallaan. Toyotan Elfyn Evansin keskeytys oli tullut tässä vaiheessa tietoon, ja Hyundai on nyt kiinni sille historiallisessa kolmoisvoitossa. 

Hyundain virkaa tekevä tallipomo Julien Moncet selvitti ratkaisua huoltoparkissa ennen Power Stagea. 

– Meidän on ajateltava, mikä on parasta tiimillemme. Aamulla emme antaneet kuskeille mitään erityiskäskyjä, mutta kun Evans keskeytti ja tilanne näytti selvemmältä, päätimme, että nykyiset sijoitukset jäädytetään, Moncet kommentoi MTV Urheilulle. 

Jos Neuville ottaa ykkösijan, MM-sarjaa johtava Kalle Rovanperä hyötyy tästä enemmän verrattuna siihen, että Tänak voittaisi. Rovanperä johtaa Tänakia 72 pisteellä, kun suomalaisen ero Neuvilleen ennen Kreikan kisaa oli 97 pinnaa.

Jos Tänak on Kreikassa toinen ja hän voittaa Power Stagen, hän voi leikata Rovanperän johtoa maksimissaan 23 pisteellä. Neuville on saamassa ykkössijasta 25 pistettä ja mahdolliset Power Stage -bonukset. Lauantaina ulos ajaneen Rovanperän potti voi kasvaa vain päätös-ek:n pisteillä. 

Kello 13.18 alkavalla Power Stagella on jaossa lisäpisteitä viidelle nopeimmalle. 

Kreikan jälkeen ajetaan vielä kolme osakilpailua.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat