Hyundai-kuskille sensaatiomainen voitto – "Tämä on uskomatonta"

Hyundain Hayden Paddon pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä MM-rallin voittoa Argentiinassa sunnuntaina.

Paddonin kantti kesti kilpailun päättäneellä Power Stagella. Uusiseelantilaisella oli vain 2,6 sekunnin johto Volkswagenin Sebastien Ogieriin, mutta hän tykitti pohja-ajan runsaan 11 sekunnin erolla Dani Sordoon ja Ogieriin.

Paddon kuittasi voiton lopulta 14,3 sekunnin erolla Ogieriin.

- Olen täysin sanaton. Annoin kaikkeni. Tämä on uskomatonta, Paddon hehkutti WRC-TV:n haastattelussa.

Paddon kuittasi Argentiinasta 28 MM-pistettä, sillä hän sai kolme bonuspistettä Power Stage -erikoiskokeen voitosta. MM-sarjaa johtavan Ogierin tilille rapsahti yhteensä 19 pistettä.

Volkswagenin Andreas Mikkelsen oli kilpailun kolmas. Norjalainen jäi reilun minuutin voittajasta.

Jari-Matti Latvalan viikonlopusta tuli painajaismainen. Volkkarin suomalaispilotti ajoi rajusti ulos lauantaina ja joutui keskeyttämään kärkipaikalta (video yllä). Latvala pääsi jatkamaan kisaa sunnuntaina, mutta viimeisellä pikataipaleella hän käväisi toistamiseen penkan puolella. Latvala pystyi lopulta ajamaan erikoiskokeen loppuun, mutta aikaa valui hukkaan lähes puoli tuntia.

MM-sarja jatkuu toukokuun puolivälin jälkeen Portugalissa.