Hyöty irti avioliitosta – häämatkavinkit rakastavaisille

Hääsuunnittelun jälkeen häämatkan on tarkoitus tuoda tuoreelle avioparille omaa aikaa kahden kesken. Hyvällä valmistautumisella takaatte onnistuneen loman.

Häämatkan suunnittelussa on hyvä ottaa huomioon se, että matka on tarpeeksi rentouttava molemmille osapuolille. Kymmenen kätevän vinkin avulla häämatkasta tulee rentouttava. Arvaatko esimerkiksi, miksi oma kamera on häissä tarpeellinen?

1. Päätä haluatko matkustaa uudella vai vanhalla nimelläsi, ja pysy päätöksessäsi. Nimeä voi olla hankala tai hintava muuttaa sen jälkeen, kun lentoliput on jo hankittu.

2. Päätä realisitinen budjetti. Sen sijaan että kituuttelisitte ruumiin ravinnon suhteen, kannattaa majoitukseksi hankkia edullisempi vaihtoehto. Loma on kuitenkin nautinnosta kiinni, joten pääasia, että voitte syödä ja juoda hyvin.

3. Kertokaa kaikille, että olette häämatkalla. Vaikka lentoyhtiö tuskin nostaa matkustusluokkaanne, voitte saada vaikkapa lasin shamppanjaa lentoyhtiöltä. On myös mahdollista, että hotelli tai matkanjärjestäjä muistaa hääparia esimerkiksi tarjoamalla mielekkäämpää huonetta. Muistakaa kuitenkin, että siisti pukeutuminen ja ystävällinen käytös ovat edellytyksiä tällaiselle palvelulle.

4. Muista kysyä vinkkejä matkakohteesta tutuilta, jotka ovat käyneet siellä aikaisemmin.

5. Älä suunnittele liikaa ohjelmaa. Romantiikka unohtuu helposti, jos joka päivälle on järjestetty ohjelmaa, tai jos joudutte muuttamaan hotellista toiseen useaan otteeseen lomalla.

6. Muista, että lentoyhtiöillä voi aina tulla viivästyksiä. Älkää lentäkö hääyönä.

7. Varaa ja suunnittele häämatka ajoissa. Parhaat ja suositut hotellihuoneet täyttyvät ensimmäisenä, etkä halua häämatkasi suunnittelun jäävän kaiken muun ohella viimetippaan.

8. Muista otattaa kuvia itsestäsi häissäsi digitaalisella kamerallasi, jonka voit ottaa mukaan matkallesi. Näin voit katsella – ja myös näyttää kuvia toisille – matkan aikana. Näin et joudu odottamaan kärsimättömänä kotiin paluuta ja hääkuvien katselemista.

9. Nuku pitkään edes yhtenä aamuna lomasi aikana. Pyri välttämään puhelimen ja internetin käyttö.

10. Muista, että paratiisi on kiinni siitä, kenen kanssa olet, ei siitä, missä olet.

Lue myös:

AVA

Lähde: Turquoise

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja