Hyökkääjältä kaapattuun T-72-panssarivaunuun tuli ongelmia: Ukrainalaissotilas soitti tekniseen tukeen – Venäjälle!

Harvinaista videokuvaa: Ukraina jakoi videon Leopardista taistelussa 2:31
Harvinaista videokuvaa: Ukraina jakoi videon Leopardista taistelussa

Venäjän hyökkäyssodan aikana Ukraina on onnistunut haalimaan venäläisiltä hyökkäysjoukoilta runsaasti panssarivaunuja ja muuta sotakalustoa. 

Kaikki Ukrainan haltuun päätyneet venäläisten laitteet eivät ole kuitenkaan olleet aivan priimakunnossa.

Forbes uutisoi sivuillaan suorastaan uskomattomalta kuulostavasta tapahtumaketjusta: Venäläisiltä napatun T-72B3 -panssarivaunun ukrainalainen johtaja kohtasi useita teknisiä ongelmia tankissaan. Panssarivaunu tiputti öljyä, sen kompressorit eivät toimineet ja tykkitornin kääntömekanismi reistaili. 

Mutta hätä keinot keksii. Nimimerkillä ”Kochevnik” tunnettu Ukrainan panssarivaunun johtaja nimittäin soitti vaunun valmistajan, Uralvagonzavodin tekniseen tukeen – Venäjälle. Ja tilanteesta täysin tietämätön tukilinja oli jopa valmis auttamaan.

Ukrainan 54 mekanisoidussa prikaatissa palvelevan Kochivnikin päätavoite oli luonnollisesti trollata venäläisiä. Tukilinjan henkilö ei tätä hoksannut ja hän lupasi ottaa muun muassa yhteyttä panssarivaunun moottorin valmistajaan.

Eikä tässä vielä kaikki. Kochevnik sai Forbesin mukaan nimittäin yhteyden jopa Uralvagonzavodin johtaja Andrei Abakumoviin. Abakumov pyysi kuvailemaan panssarivaunussa esiintyviä ongelmia yksityiskohtaisesti viestipalvelu WhatsAppin välityksellä.

Lopulta Kochevnik paljasti nauraen olevansa ukrainalainen ja kyseessä olevan Iziumin alueelta ukrainalaisten käyttöön napattu tankki.

Katso video, jossa ukrainalainen Oleh kertoo tehtävästään sotilashelikopterilentäjänä:

Ukrainalainen Oleh, 22, kertoo tehtävästään sotilashelikopterilentäjänä 0:53

Lue myös:

    Uusimmat