Hyödynnä kanervat ja vaahteranlehdet – askartele näyttävä syyskranssi

Syyskranssi saa koristaa ovea pitkälle talveen asti. Hyödynnä Instagramin kauneimpia kranssi-ideoita! 

Kranssia varten tarvitset pohjan, koristeita ja kiinnitysvälineitä. Monet kranssin koristeista löytyvät luonnosta. Perinteinen vaihtoehto on ikivihreä havukranssi, joka sopii hyvin koristamaan ovea myös joulunajaksi. 

Muista!

Kasvavasta tai tuulen maahan kaatamasta tuoreesta puusta ei saa taittaa oksia ilman maanomistajan lupaa. Puusta ei myöskään saa ottaa varpuja, juuria, tuohia, kuoria, lehtiä, niiniä, pihkaa, terhoja, käpyjä eikä pähkinöitä.  Hakkuujätteitä ei saa kerätä luvatta.

Maahan pudonneita risuja ja käpyjä saa sen sijaan ottaa.

Luonnonvaraisia marjoja saa ottaa puusta. 

Vihreiden tuoreiden oksien keruuseen tarvitaan maanomistajan lupa. 

Lähde: Ymparisto.fi

Havut eivät kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto kranssin materiaaliksi. Lokakuussa kranssia varten voi hyödyntää esimerkiksi kauniissa väreissä loistavia puista pudonneita lehtiä. Erityisesti vaahteranlehtiä kannattaa kokeilla. 

Myös koristekaalit ja koristekurpitsat sopivat hyvin kranssiaskarteluun. 

Perinteistä syystunnelmaa kranssiin saat myös callunoilla tai villikanervilla. Myös pihlajanmarjat ja kävyt ovat käteviä luonnon tarjoamia koristeita. 

Mikäli kaipaat koristeisiin enemmän vaihtelua ja kestävyyttä, tutustu askartelupuotien koristevalikoimiin, joista löytyy vaihtoehtoja laidasta laitaan. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja