Hyi! Tämä arkinen tavara voi sisältää jopa 100 miljoonaa bakteeria

Peset hampaasi kaksi kertaa päivässä tavaralla, jonka kuvittelet olevan puhdas. Totuus on usein kuitenkin toisenlainen. Hammasharja voi nimittäin sisältää pahimmillaan huikean määrän bakteereita. Eikä suurin osa bakteereista ole suinkaan peräisin suustasi, vaan jostain aivan muualta.

Tiesitkö, että vessanpöntön huuhteleminen aiheuttaa bakteerien leviämisen pöntöstä myös sen ympäristössä oleviin tavaroihin ja tasoihin? Pahimmillaan pönttöpöpöt voivat päästä kulkeutumaan jopa muutaman metrin päähän pöntöstä. Kiinnitä siis tästä lähin huomiota siihen, missä hammasharjaasi säilytät. Fiksuinta olisikin siirtää hammasharja mahdollisimman kauas WC-pytyn läheisyydestä!

Manchesterin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan yksi hammasharja saattaa sisältää jopa huikeat 100 miljoonaa bakteeria. Osa bakteereista, kuten esimerkiksi kolibakteeri, stafylokokki ja streptokokki voivat olla ihmiselle jopa potentiaalinen terveysriski.

Ota siis tästä lähtien vihdoin vakavasti hammaslääkäreiden iänikuinen kehoitus vaihtaa hammasharja kahden, tai enintään kolmen kuukauden välein. Nyt kehotuksen uskomiselle on nimittäin yksi painava syy lisää!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja