Hyi, miten ällöttävää – nämäkin ovat näytillä museoissa!

Outoja asioita listaava internetsivusto löysi maailman kymmenen oudointa museota.

1. Penismuseo

Islannin Fallosmuseo on omistautunut penisten tieteelliselle tutkimukselle. Tavoitteena on kerätä näytekappale jokaiselta Islannin miespuoliselta nisäkkäältä. Joukkoon kuuluu paljon lajeja, jotka ovat uhanalaisia tai tällä hetkellä hävinneet Islannin vesistä.

Sigurður Hjartarsonin perustaman museon kokoelmiin kuuluu myös ulkomaisten nisäkkäiden sekä taruolentojen sukukalleuksia.

2. Vessamuseo

Tässä museossa ei tarvitse etsiä vessaa. Valinnanvaraa on 1800-luvun pytyistä nykyajan istuimiin. On koristeellisia posliinipönttöjä, ketjusta vedettäviä puutankillisia pyttyjä sekä luonnonmukaisia istuimia, joissa jätökset häviävät veden sijasta kalkkiin. Näytillä on jopa vessapaperia 1800-luvulta.

Museon perusti Worcesterin putkitöiden tarvikkeiden jakelija Charles Manoog vuonna 1979. Nyt liiketoimintaa hoitaa hänen poikansa. Vaimo hoitaa kunnostetussa varastorakennuksessa maailma ainoaa viemäröintiin liittyvää museota.

3. Voodoo-museo

New Orleansin historiallisen voodoo-museon päätarkoitus on esitellä voodoo-uskonnon perinteitä. Museo tuo yhteen ikivanhan ja modernin voodoon harjoittamisen.

Kun vierailet museossa, pyydä voodoon ammattilaisia valmistamaan erityinen Gris-Gris-pussi vain sinua tai tuttuasi varten. Museo esittelee myös suuresta voodoo-kuningattaresta Marie Laveausta tehtyjä luomuksia.

4. Kuukautismuseo

Washington D.C.:n lähiössä sijaitseva museo on omistautunut kuukautisten rituaaleille ja kulttuurille. Vierailijat saavat katsella näyttelyä siteiden, tamponeiden ja erikoisten kuukautisalusvaatteiden historiasta.

Esite kertoo, että painopiste on historiassa ja filosofiassa. Näytillä on myös yli tuhat kuukautisiin liittyvää mainosta eri maista, vihkosia sekä muuta painettua ja visuaalista materiaalia.

5. Lääketieteellisten vekottimien museo

Kokoelmasta löytyy huvittavia, kauhistuttavia ja järjettömiä lääketieteessä käytettäviä välineitä, joita on tyrkytetty kuluttajille. Näytillä ovat muun muassa eturauhasen lämmitin ja nenänsuoristaja.

Museon perustaja jäi eläkkeelle vuonna 2002 ja lahjoitti kokoelmansa Minnesotan tiedemuseolle.

6. Hiusmuseo

Leilan hiusmuseo Missourissa on luultavasti ainoa laatuaan. Se on samalla Victorian hiustyön yhdistyksen päämaja. Museossa on merkittävä kokoelma hiuskoruja sekä näytteitä jopa 1725-luvulta.

Hiuskorut olivat erityisen suosittuja Viktorian aikaan, jolloin ne olivat kunnianosoitus kuolleille sukulaisille tai rakkaalle.

7. Sytytinmuseo

Oklahoman sytytinmuseossa on lähes 20 000 tulentekovälinettä, jotka esittelevät sytyttimien 85 000 -vuotista historiaa. Museo on omistautunut ainoana maailmassa keräämään ja säilyttämään sytyttimien historiaa.

8. Hampurilaismuseo

Saksalaissyntyinen Harry Sperl on keräillyt yli tuhat hampurilaiseen liittyvää tuotetta, kuten hampurilaisvesisängyn ja -moottoripyörän, kelloja, hattuja, kynätelineitä sekä pyyhkeitä.

Suurin osa tavaroista on löytynyt kirpputoreilta, joissa Harry kierteli ystävänsä kanssa. Kun ystävä luopui hampurilaisten keräilystä, Harry osti hänen kokoelmansa.

9. Kenkämuseo

Kenkämuseossa voi nähdä kuuluisuuksien, kuten Ronald Reaganin, jalkineita. Näytillä on myös maailman suurin kenkä. Se tehtiin naiselle, jonka jalka täytyi myöhemmin amputoida.

10. Pähkinämuseo

Yli sata pähkinämuseon pähkinänsärkijää, pähkinäaiheista maalausta ja veistosta löysi uuden kodin Connecticut Collegesta. Taidehistorian professori opiskelijoiden avustuksella ovat arkistoineet joka ikisen kokoelman esineen. Osa esineistä pääsee esille uudessa näyttelyssä.

Lähde: www.oddee.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja