Mainos

Hygieeninen ja puhdas kylpyhuone

Nykypäivän trendi on satsata kylpyhuoneen sisustukseen ja viihtyisyyteen. Tunnelmaa luodaan erilaisilla tekstiileillä, sisustuselementeillä ja koriste-esineillä.

Tärkeä seikka kylpyhuoneen viihtyisyydessä on kuitenkin puhtaus. Puhtaassa ja raikkaassa kylpyhuoneessa on miellyttävää peseytyä.

Suurin osa suomalaisten kylpyhuoneista on pieniä, mutta niiden puhdistus koetaan rankkana työnä: työasennot ovat hankalia ja puhtaan jäljen lisäksi tuloksena voi olla lihasten kipeytyminen. Oikeilla välineillä kylpyhuoneen siivouksen saa sujumaan helposti ja nopeasti.

Kylpyhuoneen siivoukseen ei ole aina käytettävissä paljon aikaa, jos esimerkiksi yllätysvieraat ilmoittavat tulostaan harmillisesti juuri ennen siivouspäivää. Oikeilla välineillä pienessä hetkessäkin saa puhdasta jälkeä. Silloin on tärkeää muistaa kriittiset siivouskohteet: peili, pesuallas, hana, WC-istuin ja amme.

Kylpyhuoneen hygienia

Kylpyhuone on kodissa suurinta hygieniaa vaativa paikka keittiön pesualtaan lisäksi. Kostea ja lämmin kylpyhuone tarjoaa bakteerien ja homesienten kasvulle otollisen ympäristön.

Yleensä kylpyhuoneen lian putsaamiseen riittää tehokas yleispuhdistusaine. Aineita ei kuitenkaan tarvitse kuluttaa pullotolkulla, sillä tehokkaat siivousvälineet tekevät puhdasta jälkeä jopa ilman pesuaineita.

Kylpyhuone ei ole helpoin mahdollinen kohde puhdistaa: Kalkki- ja saippuajäämiä on usein hankala hangata pois, jos ne ovat jämähtäneet seiniin ja klinkkerin saumoihin. Bakteerien lisäksi siellä on saippuajäämiä ja ihmisistä tullutta eloperäistä likaa, kuten rasvaa ja kuollutta ihosolukkoa. Lisäksi vedestä kertyy kalkkijjäämiä, jotka helposti kerrostuvat ja kovettuvat seinille. Tähän todella vaikeaan haasteeseen, kylpyhuoneen pinttyneelle lialle, Vileda Active Wave Kylpyhuoneen puhdistussieni on erinomainen valinta.

Viledan ActiveWave Kylpyhuoneen puhdistussienessä on tehokas, mutta hellävarainen puhdistuspinta kylpyhuoneen kaikille pinnoille. Sieni onkin suunniteltu erityisesti kylpyhuoneen aroille pinnoille: Sienen hankauspinta irrottaa hankalan lian, kuten kalkkitahrat ja saippuajäämät naarmuttamatta. Superimukykyinen Wettex-liinapuoli viimeistelee raidattoman tuloksen!

Kylpyhuoneen pinnoilla erinomaista tulosta saa myös mikrokuituliinoilla – etenkin, jos valitsee imukykyisen mikrokuituliinan, jonka kanssa pinnat eivät jää märiksi ja jota voi käyttää samalla myös puhdistettavien pintojen kuivaamiseen. Viledan Mikrokuituliina on erittäin imukykyinen ja se kerää lian tehokkaasti liinan taskumaiseen rakenteeseen, jolloin pintoja puhdistettaessa ei levitetä likaa seinille ja tasoille vaan kerätään se pois.

Mikrokuitujen ansiosta irtoavat tehokkaasti niin rasva kuin kalkkitahratkin. Liina on ohut ja miellyttävä käyttää ja sillä puhdistettaessa tulee samalla kuivattua ja kiillotettua myös esim. hanat, suihkuputket ja muut teräspinna. Liinoja löytyy sekä keltaisena että sinisenä, joten on helppo valita oma liinansa niin kylpyhuonetta kuin yleissiivoustakin varten.

Siivouksen ei tarvitse olla yhtä tuskaa

Haastava asia kylpyhuoneen siivoamisessa on ergonomia, kun siivotessa kumartelee, kurkottaa ja tekee hankalia liikkeitä. Seuraavana päivänä lihakset kertovat, mitä on tullut tehtyä. Ensiarvoisen tärkeää kylpyhuoneen siivouksessa ovat oikeat välineet, mutta niitä ei tarvita tonnikaupalla: kylpyhuonepesin, kylpyhuoneen puhdistussieni, mikrokuituliina, WC-harja ja käsineet. Siinä on jo hyvä perussetti. Siivoustehtävään valittu oikea väline nopeuttaa ja tehostaa siivousta. Myös siivousjälki on silloin parempaa!

Viledan Kylpyhuonepesin helpottaa ikävää urakkaa. Sillä voi puhdistaa helposti ja ergonomisesti kylpyhuoneen kaikki kulmat, nurkat ja saumat. Kevyen teleskooppivarren ja helposti kääntyvän moppipään ansiosta seinät, lattiat, ammeet, suihkukaapit ja -nurkkaukset puhdistuvat turhia kurkottelematta ja kumartelematta.

Kaappienkin puhdistus onnistuu myös kaappien päältä ja katonrajasta. Vileda Kylpyhuonepesimen naarmuttamaton sieni on lisäksi irrotettava, joten sitä voi käyttää myös käsin pyyhintään.

Eli oikeat ja tarkoituksenmukaiset välineet, niin myös kylpyhuoneen siivouksen saa sujumaan helposti ja nopeasti!

Viihtyisän kylpyhuoneen 8 vinkkiä:

• Tehokkailla ja tarkoituksenmukaisilla kylpyhuoneen siivousvälineillä siivoaa jopa ilman puhdistusaineita. Luonto kiittää, kuten myös kukkarosi!

• Käytä hygieniasyistä kylpyhuoneessa ja WC:ssä erivärisiä siivousliinoja kuin kodin muissa tiloissa.

• Käytä peilien puhdistukseen mikrokuituliinaa tai ikkunaliinaa, niin saat raidattoman ja nukattoman lopputuloksen.

• Käytä kaakeleiden tehopuhdistukseen veden ja etikan sekoitusta. Pyyhkäise pesun ja kuivaamisen jälkeen autovahaa pintaan, niin saat kaakeleista kirkkaat ja likavettä hylkivät. Muista myös kaakelin saumojen huolellinen puhdistus.

• WC:n ja hanojen kalkkisaostumat poistat vaivatta etikalla: Anna etikan vaikuttaa hetki ja hankaa naarmuttamattomalla sienellä ja huuhtele.

• Pidä käsienpesualtaan vesilukko ja lattiakaivo puhtaana välttääksesi tukkeumat ja pahat hajut. Tukokset saa kuitenkin liotettua kiehuvan veden, ruokasoodan ja suolan seoksella.

• Kuivaa kylpyhuoneen lattia aina käytön jälkeen.

• Bakteerit ja homesienet viihtyvät kosteudessa ja lämmössä, joten huolehti kylpyhuoneen hyvästä ilmanvaihdosta. Varmista, että ilmanvaihtokanava on pölytön ja auki. Pidä vaikka kylpyhuoneen ovea aina hieman raollaan.

Artikkelin tarjoaa: Vileda

Lue lisää: www.vileda.fi

Artikkelin tarjoaa:
Vileda

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.