Huvipuistolaitteesta kuolemaan pudonnut 14-vuotias "lempeä jätti" haaveili jenkkifutarin urasta – näin surun murtamat isä ja äitipuoli kommentoivat tapausta

Traagisessa huvipuisto-onnettomuudessa kuollut amerikkalaispoika haaveili ammattilaisjalkapalloilijan urasta –"Kutsuin häntä lempeäksi jätiksi" 1:27
Näin isä kuvaili traagista huvipuistolaiteturmaa, jossa kuoli hänen poikansa, joka haaveili ammattilaisjenkkifutarin urasta.

14-vuotias poika kuoli toissa päivänä torstaina pudottuaan huvipuistolaitteesta Yhdysvalloissa. Pojan perhe kertoo kookkaan nuoren miehen haaveilleen ammattilaisjalkapalloilijan urasta.

Järkyttävä onnettomuus tapahtui Icon Park -nimisessä huvipuistossa Orlandossa Floridassa torstaina. 

Onnettomuudessa 14-vuotias poika pääsi toistaiseksi tuntemattomasta syystä putoamaan vapaapudotuslaitteen istuimesta vapaapudotusvaiheen jälkeen ja putosi maahan traagisin seurauksin.

Tapahtumat tallentuivat silminnäkijän videolle.

Nuori kuoli pudottuaan huvipuiston laitteesta Orlandossa 0:59
Nuori kuoli pudottuaan huvipuiston laitteesta Orlandossa. Tapahtumat tallentuivat silminnäkijän videolle.

Menehtyneen pojan isä: ”Tämä on kuin painajaista”

Missourista kotoisin olevan Tyre-pojan isä Yarnell Sampson ja äitipuoli Wendy Wooten kertovat olevansa murheenmurtamia. Taahtumapaikalla olijoiden mukaan vanhemmat todistivat onnettomuuden omin silmin.

– Se on pahin päivä elämässäni. Tämä on kuin painajaista, Yarnell Sampson toteaa. 

Isä toivoo, että onnettomuuden syy selvitetään perin pohjin.

Poikansa isä kertoo olleen hänelle kuin ”luojan lahja”.

– Hän muutti elämäni ja antoi minulle syyn elää. Hän oli parasta, mitä Jumala saattoi minulle antaa.

Poika haaveili jalkapalloammattilaisuudesta

Poika oli isänsä mukaan innostunut amerikkalaisesta jalkapallosta 8-vuotiaana ja alkoi myöhemmin tehdä harjoitteluvideoita.

Nyt lähes kaksimetrinen ja 150 kiloa painava nuorukainen haaveili ensin lukion joukkueessa pelaamisesta ja myöhemmin mahdollisesta ammattilaisuudesta. Hän oli mukana myös nuorille jalkapalloilijoille tarkoitetussa ohjelmassa St. Louisissa.

– Hän oli hyvä ja karismaattinen nuori mies. Tätä mieltä ovat niin hänen ystävänsä, perheensä kuin kaikki muutkin hänen kanssaan tekemisissä olleet, isä toteaa. 

– Minä kutsuin häntä lempeäksi jättiläiseksi, Tyren äitipuoli Wendy Wooten kertoo.

– Hän oli pikkupoika ison miehen vartalossa. Voisinpa kertoa hänelle, miten paljon häntä rakastin.

Poliisi tutkii onnettomuuden syytä

Onnettomuuslaite oli otettu käyttöön vain kolmisen kuukautta sitten joulukuussa. Yli 130 metriä korkean laitteen väitetään olevan Yhdysvaltojen korkein vapaapudotustorni.

Tapahtuneesta on käynnistetty tutkinta. Poliisin mukaan näyttää ainakin toistaiseksi siltä, että kyseessä oli traaginen onnettomuus. Tarkkaa syytä putoamiseen ei vielä tiedetä.

Lue myös:

    Uusimmat