Mainos

Huumeita kiinni Virossa entistä enemmän

Virossa huumetakavarikoiden määrä on kasvanut nopeasti viime vuosina. Virolaisviranomaisten mukaan takavarikointien määrän kasvu ei johdu lisääntyneestä huumeiden määrästä, vaan tehokkaammasta poliisitoiminnasta.

Yhteensä 40 kilon kokaiinilastin takavarikko on Viron poliisin viime vuoden merkittävin huumelöytö. Virossa huumetakavarikkojen määrä on kasvanut vuosi vuodelta ja tuore Yhdysvaltain raportti arvelee, että huumeiden välitystoiminta Virossa olisi lisääntymässä. Virossa kuitenkin uskotaan takavarikointien lisääntymisen johtuvan tehokkaammasta poliisitoiminnasta.

- Tehostustoimet ovat tuoneet tuloksia. Huumeiden määrän ja huumerikollisuuden kannalta tulokset ovat olleet erittäin hyviä, sanoo Viron tulliviraston pääjohtaja Enriko Aav.

Huumeiden vastainen taistelu on Virossa selvästi kiihtynyt viime vuosina ja osa Suomeenkin tarkoitetuista huumeista on takavarikoitu jo Tallinnassa. Virossa kuitenkin muistutetaan, että niin kauan kuin Suomessa on kysyntää, tarjontaakin löytyy.

- Viron viranomaiset olisivat hyvin kiitollisia, jos kysyntää voisi Suomessa vähentää. Meille jäisi enemmän voimavaroja muiden ongelmien ratkaisemiseen, Aav jatkaa.

Suomen poliisiedustajan mukaan Suomen huumetilanne ei ole juuri muuttunut, vain tuontitavat ovat muuttuneet. Yksittäisten huumekuriirien sijasta huumeita tuodaan nykyisin suurempia määriä autoihin piilotettuna.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.