Huumeita ja seksiä − onko näissä sanoituksissa piiloviesti?

Laulujen sanoitusten tarkoituksen pohtiminen voi joskus olla työlästä. Toisissa lauluissa on helposti löydettävissä piiloviestejä, toiset puolestaan haastavat ajattelemaan.

The Beatles -yhtyeen Lucy in the Sky with Diamonds -kappale herätti aikanaan kohua tiedotusvälineissä. Laulun nimen lyhenteen väitettiin viittaavan LSD-huumeeseen. John Lennon kuitenkin kertoi saaneensa idean laululle poikansa tekemästä vesivärityöstä, jossa hänen ystävänsä Lucy leijaili taivaalla timanttien kanssa.

Leonard Liptonin ja Peter Yarrowinkappaleesta Puff, the Magic Dragon on tehty myös suomenkielinen versio, lastenlaulu Lohikäärme Puff. Laulu kohtasi aikanaan paljon spekulaatiota siitä, oliko kappaleessa lohikäärmeen elämän sijaan kyse marihuanan polttamisesta. Puffin ystävän (Jackie Paperin) nimen epäiltiin viittaavan sätkäpaperiin, kun taas sanan "Puff" ajateltiin viittaavan henkosten vetämiseen.

Seksin sanomaa

The Who -yhtyeen Squeeze Box kertoo perheestä, jossa kukaan ei pysty nukkumaan koska äidillä on squeeze box, musiikkilaite. Englanninkielinen squeeze-sana viittaa myös puristukseen, ja se voidaan yhdistää myös vaginaan. Laulusta ja erityisesti sen kertosäkeestä löytyykin vahva seksuaalinen vihjaus: Mama's got a squeeze box, Daddy never sleeps at night.

The Kinks -yhtyeen esittämä ja Ray Daviesin sanoittama Lola ei sisältänyt piiloviestejä. Sen inspiraation lähteenä oli bändin managerin, Robert Wacen,viettämä ilta transvestiitin kanssa. Laulu kertoo miehestä, joka tapaa klubilla ihastuttavan, maskuliinisen Lolan, joka tuoksuu cherrycolalta. Kappaleen loppusanoissa käy ilmi, että niin laulaja kuin Lolakin olivat miehiä.

Sanojen sekamelskaa

Lemon Demonin Word Disassociation on nimensä mukaisesti laulu sanojen epäjärjestyksestä. Toiset ajattelevat sen olevan älykäs, toiset ymmärtävät laulun sekavana. Vai mitä löydät ensimmäisestä säkeistöstä:

"Vihollinen, lasagna, kestävä, alapuolella, vaha, puoliautomaattinen, vesi, säestää, löysä, miksi, kahvi, voimistelu, moottoripyörä, yhteneväiset kulmakarvat, eksistentiaalinen, muovi, ekstra, yöllinen, lehmä…"

Steel Pantherin Community Propertyn sanat vetävät vertoja vanhoille pornolauluille.

Antaisin sinulle tähdet taivaalta, mutta ne ovat liian kaukana.
Jos olisit prostituoitu, maksaisin sinusta mielelläni.
Jos olisit mies, niin kääntyisin oitis homoksi.
Sydämeni kuuluu sinulle, rakkauteni on puhdasta ja todellista.
Mutta penikseni on tarkoitettu jaettavaksi.

Kuvat: Colourbox

Studio55.fi/Siiri L'Ecuyer

Lähteet: www.metrolyrics.com, www.gamespot.com, www.wikipedia.org

Lue myös:

    Uusimmat