Huumeisiin liittyneessä kotietsinnässä löydettiinkin eteisessä maannut ruumis – näin syyttäjä epäilee miehen kuolleen

Viime tammikuussa Vantaalla tapahtui henkirikos, joka selvisi vasta, kun poliisi teki asuntoon kotietsinnän ison huumetutkinnan yhteydessä. Henkirikos tuli tapausta tutkivalle viranomaiselle yllätyksenä.

Tapausta puidaan Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Noin 40-vuotiaan miehen kuolemaan johtaneen tapahtumaketjun uskotaan käynnistyneen, kun syytteessä oleva mieskolmikko oli mennyt uhrin asunnolle. 

Yksi kolmesta miehestä oli uhrin naapuri ja tunsi tämän entuudestaan, ja teon taustalla oli epäily siitä, että uhri olisi vienyt tämän miehen omaisuutta.

Uhri huijattiin avaamaan ovi ja kuristettiin

Uhri oli avannut oven tuntemalleen 56-vuotiaalle miehelle, jolloin syyttäjän mukaan kaksi muuta mukana ollutta parikymppistä miestä oli välittömästi käyneet uhriin kiinni, pahoinpidelleet tätä ja vieneet tämän asunnostaan naapurinsa asuntoon.

Asunnossa uhria hakattiin nyrkein samalla, kun anastusasiaa yritettiin selvittää. Asunnon haltija oli paikalla jonkin aikaa, mutta poistui asunnosta pahoinpitelyn ollessa kesken.

Asuntoon jäänyt kaksikko jatkoi syyttäjän mukaan väkivaltaa lyömällä uhria vasaralla jalkoihin ja viiltämällä veitsellä otsaan. Verenvuodon vuoksi uhri siirrettiin kylpyhuoneeseen, jossa uhrin pahoinpitelyä jatkettiin. Lopulta hänet kuristettin kuoliaaksi kylpyhuoneeseen tuodulla johdolla.

Ruumis jätettiin pussi päässä eteiseen

Verenvuodon vuoksi kuolleelle miehelle laitettiin päähän muovipussi, hänet siirrettiin eteiseen ja kylpyhuone siivottiin verestä.

Myöhemmin asunnon haltija oli syyttäjän mukaan soittanut toiselle mukiloijista tarkistaakseen, että uhri on poistettu hänen asunnostaan ja asunto siivottu ennen hänen kotiinpaluutaan. Uhria ei oltu poistettu asunnosta, vaan poliisi löysi tämän runsas viikko rikoksen jälkeen.

Uhrin kuolemaan johtaneeseen väkivaltaan ryhtynyttä parikymppistä mieskaksikkoa syytetään taposta, kolmatta miestä avunannosta törkeään pahoinpitelyyn. Vaihtoehtoisesti miestä syytetään törkeän rikoksen ilmoittamatta jättämisestä.

Mies on epäiltynä useisiin törkeisiin huumausainerikoksiin liittyen, koskien erityisesti amfetamiinin ja Subutexin kauppaa. 

Lue myös:

    Uusimmat