Vuoden joukkue -palkinnon pokannut Markku Kanerva käänsi katseensa tulevaan: "Kaikki tiedostetaan, että työnteko jatkuu"

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue vei vuoden joukkueen palkinnon toisena vuonna peräkkäin. Palkinnon vastaanotti päävalmentaja Markku Kanerva.

– En tiedä, onko aiemmin sama joukkue pokannut palkintoa kahdesti peräkkäin. Olemme tosi otettuja, Kanerva sanoi palkinnon pokattuaan.

Viime vuosi oli poikkeuksellinen koronaviruspandemian sotkettua myös jalkapallomaailman. Historialliset Huuhkajien ensimmäiset EM-kisat jäivät pelaamatta ja siirtyivät kesään 2021. Joukkue kuitenkin menestyi hienosti Kansójen liigassa ja kamppaili viimeiseen asti noususta A-liigaan.

Kanerva käänsi palkinnon hetkellä katseensa jo tulevaisuuteen.

– Positiivista oli se, että saatiin vuosi lisää valmistautumisaikaa. Meillä on hektinen ja mielenkiintoinen vuosi edessä. Nyt aletaan unelmoimaan lisää ja tehdään lisää urotekoja.

Kanerva näkee Suomen miesten joukkueen vakiinnuttaneen tasonsa hyvälle tasolle kolmen viime vuoden aikana. Lisää kuitenkin halutaan. 

– Haluamme menestyä. Se on selvä. Tasoa pitää nostaa, jos haluamme menestyä EM-kisoissa ja MM-karsinnoissa.

Valmistautuminen alkaneen vuoden suuriin koitoksiin on jo hyvässä vauhdissa. Kanerva kertoo pitäneensä maajoukkueen kapteeniston kanssa Teams-palaverin keskiviikkona. Palaverissa käytiin läpi tulevaa.

– Innolla he odottavat tulevaa ja pääsyä tositoimiin. Itseluottamus on kova, haluttaisiin jo päästä irti.

Kanerva toivoi, että joku pelaajista olisi päässyt pokkaamaan palkinnon, koska "kyseessä on pelaajien peli. Hän lähetti kiitoksensa ja terveisensä koko joukkueelle.

– Job well done, let's keep up the good work, Kanerva sanoi.

– Kaikki tiedostetaan, että työnteko jatkuu.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja