Mainos

Huuhkajien luottomiehen puuttuminen aiheuttaa huolta – Markku Kanervalla vielä useampi vaihtoehto ratkaista tilanne

2:45
Markku Kanerva kertoo vaihtoehdoistaan laitapuolustajan paikalle.

Jere Urosen puuttumisen lisäksi useampi muu poissaolo vaikeuttaa Suomen jalkapallomaajoukkueen laitapuolustuksen rakentamista tärkeään EM-karsintaotteluun Liechtensteinia vastaan, mutta päävalmentaja Markku Kanervan mukaan tilanne saattaa elää vielä korvaajien osalta.

Urosen nimi puuttui keskiviikkona julkaistulta pelaajalistalta, jolla Huuhkajat lähtee ratkaisemaan EM-paikkaansa Liechtensteinia ja Kreikkaa vastaan. Samalla kävi ilmi, etteivät myöskään takareisivammasta kärsivä Albin Granlund ja Lassi Lappalainen ole tarjolla korvaajiksi. FC Interin Niko Markkulakaan ei pysty tällä hetkellä pelaamaan.

Näin ollen Suomella on kokoonpanossaan vaje laitapuolustajista, mutta Kanervan mukaan tilanne saattaa vielä korjaantua.

– Kyllä tässä täytyy miettiä laitapuolustajavaihtoehtoja. Albin Granlundin tilanne on vielä vähän auki ja toivon, että hän olisi mukana, Kanerva kertoo MTV Urheilulle.

Maajoukkueesta löytyy toki miehiä, jotka pystyvät tarvittaessa hoitamaan laitapuolustajan tonttia. Yksi vaihtoehto olisi Thomas Lam, mutta Kanervan mukaan korvaaja voisi löytyä lähempääkin.

– Olemme käyttäneet esimerkiksi Joona Toiviota yhtenä pakkina tietyissä tilanteissa, että kyllä sinne vielä vaihtoehtoja löytyy, Kanerva toteaa.

Toivio siirtämistä tosin rajoittaa topparipari Paulus Arajuuren tilanne. Bosnia-Hertsegovina-ottelussa polvensa loukannut Arajuuri ei ole pelannut vielä otteluakaan loukkaantumisen jälkeen, joten hänen pelikuntonsa jättää myös keskuspuolustukseen kysymysmerkkejä.

Kanerva ilmoitti keskiviikkona myös kapteeni Tim Sparvin palaavan kokoonpanoon.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja