Huuhkajat-puolustaja muni rumasti, Mestarien liigassa karu teurastus – "Koomista, kävi sääliksi"

Jere Urosen edustaman Genkin taival jalkapallon Mestarien liigassa käynnistyi painajaismaisella tavalla, kun Red Bull Salzburg murjoi joukkueen lukemin 6–2.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Morella

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Itävaltalaisisännät löivät löylyä jo avausjaksolla, jonka jälkeen lukemat olivat peräti 5–1. Löylykauhan liikkeistä vastasi vahvimmin 19-vuotias norjalaislupaus Erling Braut Håland, joka mätti hattutempun. Ennen Mestarien liigaa tulikuuma Håland oli viimeistellyt tällä kaudella jo kolme maalia.


Håland kurotti ensimmäisessä osumassaan palloon rangaistusalueella, ja C Moren Antti Niemi jakoi tilanteen puolustamisesta Huuhkajat-puolustaja Uroselle kritiikkiäkin. Toisen maalinsa Håland viimeisteli läpiajosta, ja illan kolmantensa norjalainen tuikkasi maalinedustalta Hee-Chan Hwangin syötöstä. 


Niemi kutsui Genkin avausjakson puolustamista "sanalla sanoen katastrofaaliseksi".

– Kävi sääliksi Jereä, Niemi kommentoi.

– Ensimmäinen maali vielä menee, mutta kaikki muut neljä maalia olivat kyllä koomista puolustamista Genkiltä.

– He olivat koko ajan askeleen–kaksi perässä. He menettivät palloja yläalueella, ja siitä kolme–neljä sekuntia myöhemmin pallo oli omassa maalissa. Tilat olivat aivan järkyttäviä. Joukkue venyi pystysuunnassa aivan hirveästi ja siihen yhdistettiin tällaisia suorituksia – teknisesti huonoja syöttöjä, huonoja haltuunottoja, vastaanottaja ei ole hereillä, puolustajat katkovat etupuolelta ja pelaavat eteenpäin. Ei tajuta edes kaventaa ja tehdä kenttää pieneksi vastustajalle. He tekevät kaiken helpoksi, Niemi moukaroi.

Uronen teki itse toisella jaksolla karun virheen, ja Salzburg paineli 6–2-johtoon. Uronen jakoi puolustusalueella hätäilevän harhasyötön suoraan Salzburgin Takumi Minaminon jalkaan. Itävaltalaisten syöttöpeli lähti perään rullaamaan, ja verkkoa heilutti tuota pikaa Andreas Ulmer.

Lue myös:

    Uusimmat