Huuhkajat-maalitykki Joel Pohjanpaloa ei kiinnosta vaihtopenkillä istuminen – tehokkuutensa osoittanut suomalaishyökkääjä lataa: "Jos olisin avauskokoonpanossa, tekisin kolme tai neljä maalia"

Huuhkajien hyökkääjä Joel Pohjanpalo siirtyi tammikuun lopussa Bayer Leverkusenista lainasopimuksella loppukaudeksi HSV:hen Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolle. Neljässä ottelussa on syntynyt kaksi maalia, mutta peliajan määrä ei suomalaista miellytä.

Vaikeasta nilkkavammasta viime vuonna toipunut Pohjanpalo oli juuttunut Leverkusenissa penkille, joten lainapesti kesän EM-kisoja silmällä pitäen oli perusteltu. Suomalaishyökkääjä ei ole ollut uudessa seurassa avauskokoonpanossa vielä kertaakaan. Tilanne ei maalinälkäistä Pohjanpaloa onnistumisista huolimatta miellytä.

– Kun tulet vaihdosta sisään, haluat tehdä maalin, se on työsi. Se ei ole kuitenkaan niin, että tekisin aina maalin penkiltä tullessani. Jos olen avauskokoonpanossa, voisin tehdä kolme tai neljä maalia. Toivottavasti tilanne muuttuu pian, Pohjanpalo sanoi paikalliselle Hamburger Morgenpostille.

HSV:ssä vastuuta on toistaiseksi tullut kitsaasti. Pohjanpalo on ollut kuitenkin tehokas, sillä neljän ottelun aikana kertyneissä 56 peliminuutissa on syntynyt kaksi maalia. Yhden otteluista hyökkääjä istui kokonaan vaihtopenkillä.

Viikonlopun vierasottelussa Hannoveria vastaan Pohjanpalo sai peliaikaa 28 minuuttia. HSV oli yliajan loppuhetkillä tappiolla, kunnes etualueella vapaaksi jäänyt Pohjanpalo puski kulmapotkusta joukkueen tasoihin. 

– Maalin tekeminen noin lähellä loppua on tietenkin hyvin tunteikasta kannattajille ja pelaajille. Emme voi kuitenkaan olla tyytyväisiä. Emme pelanneet (viikonloppuna) hyvin, ja meidän on pystyttävä parempaan. Luojan kiitos saimme edes 1-1-tasatuloksen, Pohjanpalo kertoi saksalaislehdelle.

HSV kohtaa Hampurin paikallisottelussa tulevana viikonloppuna St. Paulin.

Lue myös:

    Uusimmat