Huuhkajat-lupaus treenaa Manchester Cityn megatähtien kanssa – kertoo nyt, miltä se tuntuu

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen laitapuolustaja Tomas Galvez, 19, intoutuu vuolaisiin ylisanoihin kertoessaan, miltä jalkapallojätti Manchester Cityn organisaatiossa pelaaminen tuntuu.

– Aina kun astun ykkösjoukkueen kentälle ja alan treenata heidän kanssaan, se on massiivinen kunnia. Katson ympärilleni ja näen kaikki maailmanluokan pelaajat ja ehkä kaikkien aikojen parhaan managerin Pep Guardiolan, Cityn edustusmiehistön kanssa ajoittain harjoitteleva Galvez sanoi lauantaina Helsingissä Huuhkajien mediatilaisuudessa.

– Se on mahtava tunne, jota on vaikea pukea sanoiksi, hän jatkoi.

Helsingistä Huuhkajien matka jatkuu Lissaboniin, jossa joukkue kohtaa kivikovan Portugalin ensi tiistaina. Kolme päivää myöhemmin Suomea odottaa Skotlanti-kamppailu Glasgow'ssa. Sekä Portugali että Skotlanti nähdään 14. kesäkuuta Saksassa alkavassa EM-lopputurnauksessa, joten Huuhkajia odottaa kova maaotteluhaaste.

Etenkin Portugalin ryhmä vilisee tähtinimiä, ja Galvez nostaa maan EM-voittajasuosikkien joukkoon.

– Portugalilla on joitakuita ällistyttäviä pelaajia: Englannin Valioliigasta esimerkiksi Ruben Dias, Bernardo Silva sekä Bruno Fernandes ja muista sarjoista muun muassa Rafael Leao sekä tietysti Cristiano Ronaldo, Galvez listaa englanniksi.

Vastuuta Cityn nuorissa

Galvez debytoi Huuhkajissa vain 17-vuotiaana, kun Suomi kohtasi viime vuoden tammikuussa harjoitusottelussa Ruotsin. Englannissa syntyneellä ja varttuneella Galvezilla on suomalainen äiti ja espanjalainen isä.

Galvez päätyi Watfordista Manchester Cityn junioreihin kesällä 2021. Seuraavana vuonna hän allekirjoitti ensimmäisen ammattilaissopimuksensa manchesteriläisjätin kanssa. Galvez ei ole debytoinut tähtiä vilisevän Cityn edustusmiehistön otteluissa, mutta seuran alle 21-vuotiaiden joukkueessa vastuuta on tullut runsaasti.

Ykkösjoukkueen kanssa harjoittelu on tullut Galvezille tutuksi, mutta toinen kysymys on, tapahtuuko läpimurtoa edustuksessa koskaan.

– City on mielestäni maailman paras joukkue, vaikka he eivät nyt päässeet Mestarien liigan finaaliin, Galvez muistuttaa realiteeteista.

Galvezin tavoitteet ovat toki hyvin korkealla.

– Toivotaan, että se tapahtuu (peliaika edustusjoukkueessa), mutta kaikkea ei saa heti kun haluaa.

Kaksi City-tähteä Portugalin ryhmässä

Suomea isännöivän Portugalin miehistössä on kaksi Cityn tähteä: Ruben Dias ja Bernardo Silva.

– He ovat erittäin ystävällisiä henkilöitä ja tietenkin todella kovia pelaajia. Heidän meriittinsä puhuvat puolestaan, Galvez sanoo.

Kauttaan Cityn alle 21-vuotiaissa Galvez luonnehtii "kelvolliseksi". Galvezin seurajoukkuekauden kielteisiin asioihin kuuluivat, etteivät Cityn nuoret päässeet Premier League 2 -sarjassa pudotuspeleihin sekä seuran alle 19-vuotiaiden putoaminen UEFA Youth League -turnauksen neljännesvälierissä saksalaisseura Mainzille.

Lue myös:

    Uusimmat