Husin ylilääkäri Verkkouutisille: Koronapotilaita hoidettu Suomessa kokeellisella lääkehoidolla – lääkärit haluaisivat tarjota lääkehoitoa enemmänkin

Eläinlääkäriasemia on pyydetty selvittämään, mitä apukeinoja he voisivat tarjota ihmisten hoitoon koronapandemian keskellä – eläinlääketieteellinen johtaja:"Laitteistoa ja terveydenhuollon ammattilaisia voisi hyödyntää" 11:27
Katso yllä oleva video: Eläinlääkäriasemilta on pyydetty apua koronaepidemiaan.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin infektiotautien ylilääkäri Asko Järvinen kertoo Verkkouutisille, että koronapotilaita on Suomessa hoidettu kokeellisella lääkehoidolla.

Katso yllä oleva video: Eläinlääkäriasemilta on pyydetty apua koronaepidemiaan.

Järvinen kertoo, että Covid-19-tautiin sairastuneita on hoidettu malarialääkkeenä tunnetulla klorokiinilla ja sen johdannaisella hydroksiklorokiinilla.

– Yksittäiset potilaat ovat lääkitystä saaneet.

Järvisen mukaan lääkärit haluaisivat tarjota lääkehoitoa enemmänkin sitä haluaville potilaille, vaikka tutkimuksellista näyttöä ei vielä olekaan.

Uuden koronaviruksen aiheuttamaan tautiin ei ole toistaiseksi olemassa rokotetta tai lääkettä.

– Lääkehoitoa, joka olisi todettu tehokkaaksi ja turvalliseksi riittävissä tutkimuksissa ei ole, eikä millään lääkkeellä ole hyväksyttyä käyttöaihetta Covid-19-infektion hoidossa, Järvinen toteaa Verkkouutisille.

Lue myös:

    Uusimmat