Husin toimitusjohtaja Ilta-Sanomille: Suomen rokotusohjelma on epäeettinen – "Kolmas aalto alkaa syksyllä"

Pitääkö valmiuslaki ottaa jo käyttöön? HUSin toimitusjohtaja Juha Tuominen MTV:lle:"Kyllä" 0:52
Husin toimitusjohtaja Juha Tuomisen mukaan valmiuslaki olisi pitänyt ottaa Suomessa käyttöön joulukuussa – katso video!

Ilta-Sanomien haastattelussa Husin toimitusjohtaja Juha Tuominen väläyttää mahdollisuutta koronaviruksen kolmanteen aaltoon syksyllä.

Tuominen kertoo, että rokotteiden puutteen takia Suomen rokotustahti on hidastunut. Hän mainitsee rokotusohjelman olevan epäeettinen.

 – Riskikkäimmät rokotetaan hitaimmin. Riskittömillä alueilla rokotetaan jo seitsemänkymppisiä. Aluepolitiikka jyräsi terveyspolitiikan, Tuominen kertoo IS:lle.

– Osalla alueista koronaa on paljon, osalla alueista vähän. Ja kaikki saavat yhtä paljon rokotteita väestömäärään suhteutettuna. Ja tarkoitushan oli vähentää kuolemia.

Toimitusjohtaja kertoi IS:lle, että maiden kamppailussa rokotteista on kyse kauppapolitiikasta. Maa, joka saa ensimmäisenä rokotettua kaksi kolmasosaa rokotetuksi, saa taloudessa etumatkaa. Nopeimmin rokottavat ne, jotka ovat luoneet puitteet rokotusten tuottamiselle tai tukenut sitä.

Onko edessä kolmas aalto?

Tuomisen mukaan rokotepuutteen vuoksi Suomessa voi olla edessä syksyllä koronaviruksen kolmas aalto. Hän oli myös ensimmäinen, joka sanoi julkisesti toisen aallon alkaneen Suomessa elokuussa.

Kesästä Tuominen ennustaa helpompaa rokotteesta huolimatta.

– Tiedetään että koronaviruksilla on kesällä yleensä rauhallisempaa, Tuominen kertoi.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat