HUSin Markku Mäkijärvi pyytää anteeksi Ukraina-vertaustaan

Tehyn puheenjohtaja kritisoi kovin sanoin Mäkijärven vertausta hoitajalakosta Ukrainan sotaan 1:04
Näin Tehyn puheenjohtaja kommentoi Mäkijärven Ylellä esittämiä väitteitä

HUSin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi on pyytänyt anteeksi Ukraina-vertaustaan torstai-iltaisessa Ylen uutisjutussa, HUS tiedottaa.

MTV Uutiset uutisoi aiemmin tänään Helsingin ja Uudenmaan johtajaylilääkäri Markku Mäkijärven lausunnosta, joka pistettiin merkille muun muassa Tehyn riveissä. 

Mäkijärvi vertasi Ylen ruotsinkielisissä iltauutisissa torstaina nähdyssä uutisjutussa Venäjän aloittamaa hyökkäyssotaa hoitajalakkoon.

– Uskon, että Ukrainan sota on verrattavissa tähän tilanteeseen, hän sanoi.

Nyt Mäkijärvi pyytää anteeksi vertaustaan, kertoo perjantaina häntä sijaistava HUSin hallintoylilääkäri Veli-Matti Ulander

– Mäkijärvi kertoi tarkoittaneensa vertauksellaan eilistä päätöstä HUSin siirtymisestä täysvalmiuteen. Samaa valmiustilaa käytettäisiin, jos maassamme olisi sota. Hän ei siis lainkaan tarkoittanut sitä, että hoitajajärjestöjen toiminta lakon aikana millään tavalla vertautuisi Ukrainan sotaan ja pyytää anteeksi epäonnistunutta kielikuvaa,  Ulander kertoo tiedotteessa. 

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkösen mukaan Mäkijärvi "päästi aika hurjia sammakoita suustaan".

– Kertoo paljon Markku Mäkijärven tavasta kommentoida asiaa mediassa. Olen hyvin pahoillani hoitajien puolesta, että he joutuvat Mäkijärven suusta kuuntelemaan tällaista, Rytkönen sanoi viitaten Mäkijärven lausuntoa perjantaiaamuna hoitajien mielenilmauksen yhteydessä.

Hämmentävä viestintähässäkkä

MTV Uutiset oli  perjantaina aamupäivällä yhteydessä tekstiviestitse Mäkijärveen, ja pyysi, että hän kommentoisi Ylelle antamaansa lausuntoa ja kertoisi, mitä hän varsinaisesti vertauksellaan tarkoitti. 

– Oletko yhteydessä hallintoylilääkäri Veli-Matti Ulanderiin, Mäkijärvi vastasi tekstiviestitse. 

MTV Uutiset otti yhteyttä Mäkijärven kehotuksen mukaisesti Ulanderiin, mutta selvisi, ettei tämä ollut tuolloin edes nähnyt Mäkijärven haastattelua eikä ollut siitä tietoinen. 

MTV Uutiset kysyi, vertaisiko Ulander itse tätä lakkotilannetta Ukrainassa käytävään sotaan.

– Sanotaan, että tämä päivä on jo erilainen kuin eilinen. Meillä on erittäin hyvä neuvotteluyhteys työntekijäjärjestön edustajiin ja olemme muun muassa tunti sitten (noin kello 12) päättyneissä neuvotteluissa saavuttaneet erittäin hyviä edistysaskelia.

–  Tilanne on tällä hetkellä parempi. Huoli on edelleen melkoinen, Ulander kommentoi kysymykseen.

Löytyykö sopu?

– Vaikea sanoa. Toivon sydämestäni, että näin tapahtuisi, Ulander pohti. 

Lue myös:

    Uusimmat