Husin apulaisylilääkäri peräänkuuluttaa maskisuositusta Suomeen – kansa on samaa mieltä

Husin apulaisylilääkäri penää Suomeen maskisuositusta ruuhkapaikoissa – näin hän perustelee kantansa mielipiteitä jakavassa aiheessa 3:43
Husin apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen ei halua Suomeen maskipakkoa, mutta kannattaa maskisuositusta.

MTV Uutiset Live haastatteli aamulla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Husin apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalaista, joka peräänkuuluttaa maskisuositusta Suomeen. 

Ruotsalaisen mielestä suositus on paikallaan, jotta ihmiset ymmärtäisivät maskin käytön hyödyn. Hänen mukaansa useat tieteelliset tutkimukset puhuvat sen puolesta, että maskin käytöstä on todella apua koronanvastaisessa taistelussa.

Ei maskipakolle

Ruotsalainen ihmettelee Suomessa käytävää maskikeskustelua. Hän painottaa, että mahdollinen maskisuositus olisi nimenomaan suositus, ei pakko.Hänen mukaansa kyse olisi suosituksesta ruuhkapaikoissa, kuten joukkoliikennevälineissä, joissa turvavälejä ei pystytä pitämään.

Ruotsalaisen mukaan kansalaiset haluavat maskisuosituksen. Kansalaisten viesti on näkyvissä muun muassa sosiaalisessa mediassa ja Ruotsalaisen mukaan terveydenhuollon ammattilaisten on tärkeä sitä kuunnella. Maskipakkoa Ruotsalainen ei sen sijaan haluaa Suomeen.

Enemmistö maailman maista on ottanut käyttöön joko maskisuosituksia tai -pakkoja.

Lue myös:

    Uusimmat