Mainos

Hursti: Vaatejakelu keskeytyksissä väärinkäytösten vuoksi

Helsingin Kalliossa ruokaa ja vaatteita jakava Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry pitää taukoa vaatteiden jakamisessa. Ongelman syy on sama kuin ruoka-avun puolellakin.

– Paikalle tuli porukoita, jotka vetivät jätesäkkinsä ja vetokärrynsä pullolleen tavaraa katsomatta edes mitä sinne laittoivat. Pöytien ja hyllyjen tyhjennyttyä jouduimme jakamaa eioota, Heikki Hursti kertoo MTV3 Uutisille.

Ratkaisua ongelmaan ei ole vielä löytynyt. Hurstin mukaan varastoa pyritään kerryttämään nyt tauon aikana uudelleen.

– Asia on herättänyt huolta lahjoittajien keskuudessa. Useat pitävät tärkeänä, että vaatteet menevät niitä oikeasti tarvitseville. Heitä kohtaan olisi väärin jatkaa samalla linjalla. Emmekä mekään halua antaa tavaraa jälleenmyytäväksi Suomessa tai ulkomailla.

Hursti pitää mahdollisena, että myös vaateavussa saatetaan jatkossa kysellä henkilöllisyystodistuksia.

– Selvittelen juuri muita keinoja henkkareiden kysymisen lisäksi. Vielä sellaista ei ole löytynyt, Hursti toteaa.

Heikki Hursti muistelee, että ainakin Espoossa sekä Herttoniemen seurakunnassa Myllypurossa on ollut aiemmin vastaavia ongelmia.

– Siellä tilanne saatiin kuriin Kela-kortteja kyselemällä. Tästä syystä päädyin kokeilemaan asiaa ruoka-avun puolella myös meillä.

Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry aikoo pääsiäisen jälkeen kysyä ruoka-avun hakijoilta henkilöllisyystodistuksia. Kokeilun syynä on epäily siitä, että avustuksena annettua ruokaa on myyty eteenpäin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.