Hurmoksellisen yleisön edessä luisteltu EM-mitali puskee suomalaisparia korkeammalle: "Tavoitteena siellä olla parhaassa kunnossa"

0:57
Suomi palasi jäätanssin arvokisamitalikantaan – Turkkila ja Versluis katsovat jo vuosien päähän

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis palauttivat suomalaisen jäätanssin mitalikantaan EM-jäällä lauantaina. Pronssimitali on saavutus, jota suomalaispari käsittelee mielensä sopukoissa vielä loistosuorituksen jälkeisenä päivänä.

– Fokus oli omassa suorituksessa ja onnistumisessa. Halusimme näyttää oman parhaamme, Turkkila analysoi lauantain kisapäivää.

Katso EM-pronssimitalistien haastattelu pääkuvan videolta. Kaksikko tähtää väkevästi jo vuosien päähän.

Paljon Espoossa järjestettyjen kisojen yhteydessä kehuttu kotiyleisö antoi parille valtavasti voimaa. Juulia Turkkila kokee, että vaikka EM-mitali on parille henkilökohtainen saavutus, on osa siitä symbolisesti myös suuremman yhteisön palkinto. 

– Onhan se jälkeenpäin upeaa, että pystyimme antamaan odotusten täyttymyksen itsellemme, mutta myös tälle suomalaisyleisölle ja luisteluperheelle, Turkkila jatkaa.

Versluis on niin ikään todella onnellinen saavutuksestaan. Myöhään lauantaina luisteltu mitalisuoritus jätti vielä nälkää tulevaisuuttakin ajatellen.  

– Parannettavaa jäi vielä, tuntui siltä, että oli kohtia, jotka olisivat voineet mennä vielä paremmin, Versluis toteaa. 

Turkkila ja Versluis voittivat ensimmäisen suomalaismitalin jäätanssista arvokisoissa lähes 30 vuoteen. Susanna Rahkamo ja Petri Kokko voittivat vuonna 1995 EM-kultaa ja MM-hopeaa. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja