Hurjavireinen HIFK kaatoi nyt Tapparan – tunteet kuumenivat Helsingissä

HIFK tekee 3-0 maalin ylivoimalla 1:13
HIFK:n huima pisteputki sai jatkoa Tapparan kustannuksella - Kristian Vesalainen nuiji näyttävän osuman.

HIFK jatkoi lauantaina hurjaa pisteputkeaan jääkiekon SM-liigassa. Helsinkiläiset kaatoivat Tapparan maalein 4–1. Samalla joukkueen pisteputki venyi 15 otteluun.

HIFK tuli poikkeuksellisesti kello 14.30 alkaneeseen otteluun vahvasti. Vielä perjantai-iltana pelannut Tappara oli avauserässä hieman unessa.

Maalinteon aloitti Roni Hirvonen, joka tälläsi ylivoimalla kiekon maalin edustalta yläkulmaan. Syötön maaliin tarjoili Juha Jääskä. Toinen syöttöpiste merkittiin näyttävän nousun tehneelle Leevi Teissalalle.

Myös toinen maali oli Hirvosen käsialaa. Hyökkääjän maalille lähettämä syöttö pomppasi ohi Tappara-vahti Christian HeljangonGeoff Plattista.

Hirvonen on nyt nakuttanut 13 maalia tämän kauden SM-liigassa.

– Saatu sellainen hyvä rytmi tuohon. Meidän kenttä pystyy pelaamaan tasaisesti niin kuin muutkin kentät, Hirvonen analysoi C Moren haastattelussa.

HIFK on enää yhden pisteitä tuovan ottelun päässä omasta peräkkäisten pisteotteluiden ennätyksestään. Asiaa ei Hirvosen mukaan juuri joukkueessa puida.

– Ei ole paineita otettu. Ei siitä hirveästi puhuta kopissa. Aika vapaasti on pelattu, eikä mietitä sitä liikaa. Tuntuu toimivan.

Ottelun toisessa erässä tunteet kuumenivat. Tappara vei peliä ja jahtasi voimakkaasti kavennusmaalia, mutta takaa-ajo katkesi joukkorähinään.

Ylivoimalla pelanneen Tapparan Waltteri Merelä törmäsi HIFK-pelaajaa, mikä käynnisti kahinan. Tuomaristo antoi lopulta Merelälle 2+2 minuutin rangaistuksen väkivaltaisuudesta. Merelää läksyttämään lähtenyt Ilari Melart selvisi kakkosella.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola tulistui tuomariston päätöksesta. Aikansa toiselle päätuomarille rähjännyt Tapola sai lopulta tilanteesta kahden minuutin käytösrangaistuksen.

Voit katsoa tilanteen alta.

Tunteet kuumenivat Nordiksella – "Alkaa olla ahdasta Tapparan lauteilla" 3:52

HIFK hyödynsi auenneen ylivoimapaikkansa, kun Kristian Vesalainen sivalsi hurjan laukauksen suoraan syötöstä ohi Heljangon.

Tappara pääsi tulostaululle kolmannessa erässä. Tapola veti Heljangon pois maalilta, kun ottelua oli jäljellä kahdeksan minuuttia. Kun Melart vielä otti rangaistuksen, pääsi Tappara jauhamaan kuudella neljää vastaan. 12 sekuntia myöhemmin kiekko oli maalissa. Valtteri Kemiläisen siniviivapyssy puhui.

Tapparan kiri katkesi nelisen minuuttia ennen päätöstä. Otto Paajanen pääsi yllättävän vapaasti nousemaan maalille ja laukoi kiekon ohi Heljangon. Loppulukemat 4–1.

Roope Taponen HIFK:n maalilla torjui 20 kertaa. Tapparan Heljangolle merkittiin 17 torjuntaa. Varsin kuumassa ottelussa jaettiin molemmille joukkueille peräti yhdeksän kahden minuutin rangaistusta.

Huimaan liitoon yltynyt HIFK nousi voitollaan 73 pisteeseen ja sarjataulukossa sijalle kahdeksan. Tappara jatkaa 84 pisteellään sarjakakkosena. Lauantain myöhemmät ottelut voivat kuitenkin vielä muuttaa sijoituksia.