Hurjan tyrmäysiskun esittänyt Tyson Fury avasi jatkosuunnitelmiaan: "Pelasin tämän pelin läpi"

Pohjalla rypenyt miljoonaiskijä jättiottelussa – vastassa isäksi 13-vuotiaana tullut kovanyrkki 1:21
Katso: Tyson Furyn ja Dillian Whyten elämät sisältävät hämmästyttäviä faktoja ja käänteitä.

Britti-iskijä Tyson Fury säilytti WBC-liiton mestaruusvyönsä tyrmäämällä maanmiehensä Diilian Whyten ottelun kuudennessa erässä. Fury otti Lontoon Wmbleyllä 94 000 katsojan edessä uransa voiton numero 32.

Furylla, 33, oli kamppailussa paljon pelissä, sillä mestariottelija oli sanonut ottelun olevan hänen uransa viimeinen. Fury on otellut ammattilaisena tappiotta. 32 voiton lisäksi Furyn ensimmäinen kohtaaminen Deontay Wilderia vastaan joulukuussa 2018 päättyi ratkaisemattomana.

Ottelu päättyi kuudennessa erässä yhdellä iskulla, kun Furyn hurja koukku pamahti Whyten leukaan. Yli kaksimetrinen Fury hämmästeli Lontoossa saamaansa tukea.

– En voi uskoa, että 94  000 maanmiestä ja -naista tuli tänne katsomaan minua. Sydämeni pohjasta kiitän teitä kaikkia, jotka ostitte lipun ja valvoitte myöhään katsoaksenne ottelun, Fury sanoi.

Ottelun jälkeen Fury ilmoitti uransa tulleen nyt päätökseen. Britti aikoo poistua kehistä voittamattomana.

– Olen ollut paljon tien päällä. Olen ollut pitkään poissa. Olen nyt saavuttanut kaiken, mitä koskaan halusin saavuttaa, Fury sanoi BBC:n mukaan.

– Lopettaessani olen vasta toinen raskassarjalainen historiassa Rocky Marcianon jälkeen, joka lopettaa voittamattomana. Pelasin tämän pelin läpi voittamattomana.

Fury paljasti aikoneensa lopettaa jo viime lokakuussa kohdattuaan Wilderin kolmannen kerran. Houkutus otella Lontoossa oli kuitenkin liian suuri.

– Lupasin vaimolleni tämän olevan ohi Wilder-ottelun jälkeen, Fury sanoi.

– Mutta minulle tarjottiin mahdollisuutta otella Wembleyllä, ja olin sen velkaa faneilleni. Mikä tapa lähteä.

Jos Fury todella lopettaa uransa, jää hänen ja toisen brittiläisen supertähden Anthony Joshuan välille kaavailtu huippukohtaaminen näkemättä.

Furyn ja Joshuan oli määrä otella kiistattoman mestarin tittelistä, mutta Joshua hävisi syyskuussa ukrainalaiselle Oleksandr Usykille ja menetti mestaruusvyönsä. Kaksikon on määrä kohdata uusintaottelussa kesällä.

Whytelle, 34, MM-titteliottelu Furya vastaan oli uran ensimmäinen. Jamaikalaissyntyinen Whyte on voittanut ammattilaisurallaan 28 ottelua ja hävinnyt kaksi.


Lue myös:

    Uusimmat