Hurja video: Pilvenpiirtäjään kiinnitetty nostokurki syttyi palamaan ja romahti osittain keskelle katua New Yorkissa

Nosturi romahti kadulle New Yorkin Manhattanilla 1:19
Nosturi romahti osittain kadulle New Yorkin Manhattanilla.

Rakennukseen kiinnitetty nostokurki syttyi palamaan kesken rakennustöiden ja romahti osittain keskelle katua New Yorkissa, kirjoittaa ABC7 New York -uutissivusto. 

Rakennus, johon nostokurki on kiinnitetty on keskeneräinen 54-kerroksinen pilvenpiirtäjä ja sijaitsee 10. Avenuella. Viranomaisten mukaan alue on hyvin vilkas ja kadulla on tyypillisesti paljon jalankulkijoita.

Romahduksessa loukkaantui kuusi ihmistä, joista kaksi on palomiehiä. Viranomaiset kertovat, että kyseinen katu on nyt suljettu. Viereisiä rakennuksia evakuoidaan siltä varalta, että loputkin nosturista romahtaa. 

Onnettomuus tapahtui, kun nosturi syttyi palamaan kesken rakennustöiden. Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan osa nosturista katkesi ja romahti kadulle ja osui pudotessaan viereiseen rakennukseen. Samalla putosi nostokurjen kyydissä ollut 16 tonnin lasti betonia. Palomiehet yrittävät sammuttaa tulipaloa suihkuttamalla vettä viereisen rakennuksen katolla.  

Asiasta uutisoi ensin Ilta-Sanomat.

Juttua päivitetty ja korjattu kello 18.20 tiedoilla loukkaantuneiden tarkasta määrästä, nostokurjen lastista. Korjaus: rakennuksessa on 54 kerrosta, aiemmin väitetyn 40 sijaan.

Lue myös:

    Uusimmat