Rahtilaiva palaa yhä Alankomaiden pohjoiskärjen edustalla – maan rannikkovartiosto julkaisi kuvamateriaalia kallistuneesta aluksesta

Rahtilaiva tulessa Hollanin edustalla – Rannikkovartiosto julkaisi kuvamateriaalia 0:20
Rannikkovartiosto otti dramaattisia kuvia paikalta. Katso, miten laiva palaa 27 kilometrin päässä Amelandin saaresta.

Saksan Bremenistä lähtenyt laiva palaa viranomaisten mukaan edelleen.

Miltei 3000 autoa kuljettanut Fremantle Highway -rahtilaiva syttyi tuleen Alankomaiden edustalla, noin 27 kilometrin päässä Amelandin saaresta pohjoiseen puoliltaöin. Viranomaiset kertovat, että laivaa yritettiin sammuttaa miehistön toimesta, mutta se epäonnistui.

Rannikkovartiosto julkaisi kuvamateriaalia kallistuneesta 199-metriä pitkästä laivasta, joka viranomaisten mukaan palaa edelleen. Ainakin yhden tiedetään kuolleen onnettomuudessa, miehistön on kerrottu paenneen tulipaloa mereen.

Yli 18 000 tonnia painava rahtilaiva oli matkalla Saksan Bremenistä Välimerelle Egyptin Port Saidiin. 

Lautta sisälsi useita sähköautoja. Eri lähteiden, muun muassa Sky Newsin ja Reutersin mukaan palo saattoi saada alkunsa rahtilaivan sisällä olleesta sähköautosta tai syttyä sen läheisyydessä. Palon syytä ei ole kuitenkaan toistaiseksi varmistettu.

Katso rannikkovartioston kuvamateriaali yläpuolelta.

Video: Alankomaiden rannikkovartiosto / Reuters, Skynews

Artikkelia päivitetty 26. heinäkuuta kello 17:56: Palon epäillään lähteneen sähköautosta. Syytä ei ole kuitenkaan varmistettu.

Artikkelia päivitetty 26. heinäkuuta kello 19.14: Täsmennetty tietoa siitä, että palo saattoi saada alkunsa sähköautosta tai syttyä sen läheisyydessä.

Lue myös:

    Uusimmat