Huovalla päällystetyt säilytyslaatikot

Tarvikkeet:
- pahvinen, kannellinen laatikko
- vihreää ja sinistä askarteluhuopaa
- Do it magic -liimaharsoa
- silitysrauta ja -lauta

Työohje:

1. Leikkaa huovasta pala joka on mitoiltaan laatikon korkeus + 5 cm "saumavaroja" x laatikon ympärysmitta + 1cm. Leikkaa myös laatikon pohjan kokoinen kappale sekä kappale joka on kooltaan laatikon kannen päällinen + kannen reunat + 2 cm "saumavarat".

2. Leikkaa samankokoiset palat liimaharsosta. Silitä liimaharsokappaleet huopapaloihin liimaharson paperin puolelta puuvillan lämmöllä niin kauan kun liima tarttuu kunnolla huopaan. Voit vaihtoehtoisesti myös silittää liimaharsoa isompaan huopapalaan ja leikata sen jälkeen laatikkoon sopivat palat.

3. Poista liimaharson suojapaperi. Aloita laatikon päällystys silittämällä laatikon ympärille tuleva pala yksi sivu kerrallaan (jätä ylä- ja alareunoihin n. 2,5 cm:n saumavarat). Saumakohdasta huovat voivat mennä hieman päällekkäin.

4. Leikkaa laatikon yläreunan saumavarat kulmista auki, käännä ja silitä saumavarat laatikon sisäpuolelle.

5. Ohenna laatikon pohjan saumavarat leikaten kulmat pois, käännä ja silitä saumavarat laatikon pohjaan.

6. Silitä pohjakappale laatikon pohjaan.

7. Päällystä laatikon kansi silittämällä huopa ensin kiinni laatikon päälliseen. Silitä sen jälkeen reunat, ohenna huopa kulmista sekä käännä ja silitä saumavarat kannen sisäpuolelle.

Voit päällystää laatikon liimaharsoa apuna käyttäen mieleisilläsi kankailla (kankaan pitää olla silityksen kestävää) tai pirteyttä saat myös käyttämällä päällystykseen erilaisia papereita kuten pienikuviollisia origami-papereita.

Malli ja materiaalit: Sinooperi Oy p. 09-348 4466
Studion Mikado-hyllyt ja -pöytä: HT-Collection 03-780 1556
Anun raitapaita: Marimekko 09-75871

(t.i.l.a. osa 9., 10.3.2002)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja