Mainos

Huoli E10:stä syvenee - Autoliitto odottavalla kannalla

Autoilijoiden huoli vuodenvaihteessa käyttöön otetun E10-bensiinin soveltuvuudesta tuntuu kasvavan päivä päivältä. Muun muassa autokorjaamoissa pelätään, että etanolipitoisempi bensiini haperruttaa tiivisteitä ja kerää kosteutta.

Yksityisautoilijoiden etujärjestössä Autoliitossa E10-bensiiniin suhtaudutaan varovaisen myönteisesti.

- Me emme ole saaneet mitään sen tyyppistä informaatiota, Autoliiton assistance-päällikkö Jonne Luomala toteaa, mutta myöntää samalla, ettei näin lyhyellä käyttöajalla olisi mahdollista saadakaan todisteita bensiinin haitoista.

- Ei nämä mahdolliset haitat ihan viikon tai kahden aikana tule, vaan kysymys on kuukausista tai vielä pidemmistä ajoista. Tässä vaiheessa on mahdoton tehdä pidemmälle meneviä johtopäätöksiä.

Teoriassa kosteuden kertyminen tankkiin on mahdollista, sillä etanoli käyttäytyy siten. Luomala on kuitenkin luottavainen.

- Bensiinissä oli jo aikaisemmin viisi prosenttia etanolia, joten ei tämä muutos niin dramaattinen ole. Eri asia, jos oltaisiin siirrytty suoraan 0:sta 10 prosenttiin, Luomala arvioi.

Valtiollisen teknillisen tutkimuskeskuksen VTT:n mukaan huoli E10 -bensiinin soveltuvuudesta on täysin turhaa. Lue juttu: VTT-tutkija: E10-kohu on myrsky vesilasissa.

Ainakaan toistaiseksi suomalaisautoilijat eivät ole tästä vakuuttuneita: 98 viedään bensa-asemilla käsistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.