Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Hunajainen kalkkunapata

Julkaistu 07.02.2005 06:00(Päivitetty 07.02.2005 11:23)

Hunajainen kalkkunapata

Kalkkunapata

KalkkunapataRuokala
  • 400 g kalkkunan rintaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 hapanta omenaa
  • 2 dl kanalientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 tl mietoa currya
  • suolaa ja pippuria
  • ruokaöljyä
  • 1-2 rkl vehnäjauhoja

Kuutioi kalkkunan rintafilee ja ruskista kuutiot öljytilkassa kasarissa. Kuori ja paloittele juurekset ja sipulit, lisää ne pannulle ja pyöräytä sekaisin. Lisää myös curry sekä hunaja. Kaada pataan kanaliemi sekä kerma ja hauduta niin, että juurekset alkavat pehmentyä. Lisää sitten kuoritut ja paloitellut omenat ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria ja hauduta pataa kunnes omenat ovat pehmenneet. Tarjoile riisin kera.

Manteliaprikoosit

AprikoositAprikoositRuokala

  • 1 prk säilykeaprikooseja
  • 100 g margariinia
  • 0,5 rkl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 dl maitoa
  • 100 g mantelilastuja

Voitele pieni uunivuoka ja asettele aprikoosit vuokaan vieriviereen. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot, sokeri ja maito. Kiehauta seos ja lisää mantelilastut. Kaada seos aprikoosien päälle ja paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lisää aiheesta:

Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suositteleeReijo Laatikainen kertoo keinon ehkäistä muistisairauksia: "Merkittävä vaikutus"Wenla asuu lapsensa kanssa puolet vuodesta poissa kotoa – "Ei muuta kuin vauva kainaloon ja menoksi"Omistatko moottorikelkan? Varmista yksi asia – muuten vaarana "huomattavat kulut" Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:05
    Ruoka

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • 08:15
    Ruoka

    Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suosittelee

  • 06:43
    Muistisairaudet

    Reijo Laatikainen kertoo keinon ehkäistä muistisairauksia: "Merkittävä vaikutus"

  • Eilen19:21
    Perhe

    Wenla asuu lapsensa kanssa puolet vuodesta poissa kotoa – "Ei muuta kuin vauva kainaloon ja menoksi"

  • Eilen16:55
    Moottorikelkat

    Omistatko moottorikelkan? Varmista yksi asia – muuten vaarana "huomattavat kulut"