Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Hunajainen kalkkunapata

Julkaistu 07.02.2005 06:00(Päivitetty 07.02.2005 11:23)

Hunajainen kalkkunapata

Kalkkunapata

KalkkunapataRuokala
  • 400 g kalkkunan rintaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 hapanta omenaa
  • 2 dl kanalientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 tl mietoa currya
  • suolaa ja pippuria
  • ruokaöljyä
  • 1-2 rkl vehnäjauhoja

Kuutioi kalkkunan rintafilee ja ruskista kuutiot öljytilkassa kasarissa. Kuori ja paloittele juurekset ja sipulit, lisää ne pannulle ja pyöräytä sekaisin. Lisää myös curry sekä hunaja. Kaada pataan kanaliemi sekä kerma ja hauduta niin, että juurekset alkavat pehmentyä. Lisää sitten kuoritut ja paloitellut omenat ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria ja hauduta pataa kunnes omenat ovat pehmenneet. Tarjoile riisin kera.

Manteliaprikoosit

AprikoositAprikoositRuokala

  • 1 prk säilykeaprikooseja
  • 100 g margariinia
  • 0,5 rkl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 dl maitoa
  • 100 g mantelilastuja

Voitele pieni uunivuoka ja asettele aprikoosit vuokaan vieriviereen. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot, sokeri ja maito. Kiehauta seos ja lisää mantelilastut. Kaada seos aprikoosien päälle ja paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • 18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • 17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • 14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."