Julkaistu 07.02.2005 06:00(Päivitetty 07.02.2005 11:23)
Hunajainen kalkkunapata
KalkkunapataRuokala
400 g kalkkunan rintaa
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 hapanta omenaa
2 dl kanalientä
2 dl kermaa
2 rkl hunajaa
2 tl mietoa currya
suolaa ja pippuria
ruokaöljyä
1-2 rkl vehnäjauhoja
Kuutioi kalkkunan rintafilee ja ruskista kuutiot öljytilkassa kasarissa. Kuori ja paloittele juurekset ja sipulit, lisää ne pannulle ja pyöräytä sekaisin. Lisää myös curry sekä hunaja. Kaada pataan kanaliemi sekä kerma ja hauduta niin, että juurekset alkavat pehmentyä. Lisää sitten kuoritut ja paloitellut omenat ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria ja hauduta pataa kunnes omenat ovat pehmenneet. Tarjoile riisin kera.
Manteliaprikoosit
AprikoositRuokala
1 prk säilykeaprikooseja
100 g margariinia
0,5 rkl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
0,5 dl maitoa
100 g mantelilastuja
Voitele pieni uunivuoka ja asettele aprikoosit vuokaan vieriviereen. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot, sokeri ja maito. Kiehauta seos ja lisää mantelilastut. Kaada seos aprikoosien päälle ja paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.