Humalainen kuski ajoi poliisia pakoon keskellä päivää Oulussa – "Vaaransi useiden ihmisten turvallisuuden"

Humalainen kuski ajoi poliisia pakoon keskellä vilkasta tietä, kertoo Oulun poliisi.

Poliisi yritti pysäyttää keskiviikkona iltapäivällä Limingassa henkilöauton tarkastusta varten. Kuljettaja ei kuitenkaan pysähtynyt, vaan ajoi poliisia pakoon.

Poliisin mukaan auton kuljettaja ajoi reilusti ylinopeutta. Tupoksentiellä henkilöauton nopeus oli noin 115 km/h, kun alueella nopeusrajoitus oli 70 km/h. 

Takaa-ajo jatkui kohti Kempelettä ja sieltä Oulun suuntaan. Oulun puolella auto suistui lopulta pensaikkoon. Autossa oli sisällä kolme henkilöä. Kukaan ei loukkaantunut ulosajossa.

Poliisi epäilee raahelaista, kortitonta kuljettajaa rattijuopumuksesta. Auton omistanut henkilö oli kyydissä mukana matkustajana. 

– Tapahtumasarja ajoittui aikaan, jolloin oli paljon ihmisiä liikkeellä. Tämän seurauksena ajo vaaransi useiden ihmisten turvallisuuden yli 20 kilometriä kestäneen pakomatkan aikana. Osalliset majoitettiin poliisilaitokselle.

Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksena sekä kulkuneuvon luovuttamisena juopuneelle.

Lue myös:

    Uusimmat