Huippuvaikuttajien salamyhkäisestä Bilderberg-kokouksesta liikkuu salaliittoteorioita: "Luovat piilossa uutta maailmanjärjestystä"

1:58
Suomesta Bilderbergiin osallistuu Erkki Liikanen. Liikanen puhui vuonna 2017 työllisyydestä ja tuottavuudesta.

Noin 130 vaikuttajaa 23 eri maasta kokoontuu tänään Sveitsiin salamyhkäiseen Bilderberg-kokoukseen. 

Vuosittain järjestettävästä kokouksesta ei anneta julkisuuteen tarkkoja tietoja, eivätkä esimerkiksi tiedotusvälineet ole tervetulleita paikalle.

Bilderberg-kokouksista tiedetään sen verran, että niissä ei tehdä pöytäkirjoja tai muistiinpanoja. Niin sanotun Chatham House -säännön mukaan osallistujat saavat käyttää kokouksessa saamaansa tietoa, mutta he eivät saa kertoa sitä, mistä tai keneltä tietonsa ovat saaneet.

Chatham House -sääntöä on perusteltu sillä, että ilman sitä kokouksessa ei voitaisi käydä täysin vapaita keskusteluja.

Keskustelijoiden mielipiteitä ja ajatuksia ei myöskään voida yhdistää heidän työpaikkoihinsa, joten kenenkään ei tarvitse pelätä sanomistensa seurauksia, on Bilderbergin verkkosivuilla todettu.

"Tavoitteena uuden maailmanjärjestyksen luominen"

Kun Bilderberg-kokouksen ympärille on luotu tällainen salamyhkäisyyden utuinen verho, niin mediahuomio on samalla taattu.

Britannian yleisradio BBC on aiemman kokouksen yhteydessä todennut, että Bilderbergin idea oli estää tulevaisuuden sotia tuomalla maailman vallankäyttäjät yhteen epävirallisissa merkeissä, poissa uteliaiden silmien alta.

Kokouksen niukasta tiedotuspolitiikasta johtuen Bilderberg on synnyttänyt kuitenkin useita salaliittoteorioita. Pääasiassa teorioiden mukaan ryhmän tavoitteena on uuden maailmanjärjestyksen luominen.

Express-kirjoittaa sivuillaan, että kokouksella olisi päinvastoin valta aloittaa sotia ja pyörittää maailman tapahtumia.

Jotkut salaliittoteoriat ovat jopa liittäneet kokouksen salaseura Illuminatiin. 

Suomesta Bilderberg-kokoukseen osallistuu tänä vuonna Suomen pankin entinen pääjohtaja Erkki Liikanen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja