Mystinen Bilderberg-ryhmä kokoontuu Sveitsissä – Suomesta salaperäiseen kokoukseen osallistuu Erkki Liikanen, myös Donald Trumpin vävy on kutsuttu

Liikanen: Työllisyyttä ja tuottavuutta parannettava 1:58
Erkki Liikanen puhui vuonna 2017 työllisyydestä ja tuottavuudesta.

Noin 130 vaikuttajaa 23 eri maasta kokoontuu huomenna Sveitsiin salaperäiseen Bilderberg-kokoukseen. Suomesta mukana on Erkki Liikanen.

Vaikutusvaltaiset ihmiset eri maista kokoontuvat torstaista alkaen viikonlopuksi Montreux'n kaupunkiin Sveitsiin Bilderberg-ryhmän kokoukseen.

Kyseessä on vuosittain järjestettävä ulkopuolisilta suljettu epävirallinen kokous, johon kutsutaan osittain vaihtuvia vaikutusvaltaisia vieraita eri aloilta.

Tämän vuoden kokouksen alla Bilderberg-ryhmä on kuitenkin paljastanut lehdistötiedotteessa tapaamisen keskusteluteemat.

Keskusteluissa Chatham House-sääntö

Aiheita ovat Euroopan tulevaisuus, ilmastonmuutos ja kestävä kehitys, brexit, Kiinan ja Venäjän tilanteet, kapitalismin tulevaisuus, sosiaalinen media, avaruus sekä kyberuhat.

Montreux'ssa järjestettävä kokous on järjestyksessä 67. Bilderberg-ryhmän kokoontuminen. Noin kaksi kolmasosaa osallistujista tulee Euroopasta ja loput Pohjois-Amerikasta.

Keskustelut käydään niin sanotuilla Chatham House -säännöillä.

Osallistujat saavat käyttää kokouksessa esitettyjä tietoja, mutta tiedon esittäjää ei kuitenkaan voi paljastaa eikä tietoa hyödyntää niin, että se voitaisiin yhdistää esittäjäänsä.

Ei tiedotusvälineille

Tiedotusvälineitä ei päästetä mukaan Bilderberg-kokouksiin eikä tapaamisista raportoida julkisuuteen.

Ryhmän nimi on peräisin Hollannin Oosterbeekin kylässä sijaitsevasta Hotel de Bilderberg -hotellista, järjestettiin ryhmän ensimmäinen kokous keväällä 1954.

Tämän vuoden kokouksen osallistujalistalta löytyy muun muassa Euroopan komission entisen puheenjohtajan, pankkijätti Goldman Sachsin hallituksen nykyisen puheenjohtajan José Manuel Barroson nimi.

Trumpin vävykin saapuu paikalle

Paikalle saapuvat myös muun muassa Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin vävy ja neuvonantaja Jared Kushner, Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg, Italian entinen pääministeri Matteo Renzi sekä Ruotsin kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson.

Suomesta Bilderberg-kokoukseen osallistuu tänä vuonna Suomen pankin entinen pääjohtaja Erkki Liikanen.

Aiempina vuosina kokouksiin on kutsuttu muun muassa Björn WahlroosMikael PentikäinenAntti HerlinJorma Ollila, Aatos Erkko ja Elina Lepomäki.

Lue myös:

    Uusimmat