Huippumalli-Pyrhösen uran nopea nousukiito vaati veronsa

Mallimaailman tähdeksi noussut Kirsi Pyrhönen on rankan kevään jälkeen vähentänyt työtahtiaan.

Kirsi Pyrhönen nousi mallimaailman uudeksi tähdeksi 16-vuotiaana. Mallinuran ohella koulunkäyntiin panostanut Pyrhönen kirjoitti keväällä ylioppilaaksi ja kertoi tuolloin MTV3.fille mallintöiden ja opintojen yhdistämisen olleen rankkaa.

– Lukio yleensäkin oli aika rankka sen takia, että veti työt ja lukion samaan aikaan. Muotiviikot olivat pahimmat. Kuusi viikkoa poissa koulusta ja työpäivät jatkuivat aamusta yön tunneille asti. Siinä ei jäänyt aikaa koululle. Sitten pitäisi kuitenkin ehtiä päälle tehdä kuuden viikon koulutyöt, se oli aika raskasta. Jälkeenpäin en edes ymmärrä, miten olen pystynyt vetämään semmoista tahtia, varmaan jollain pyhällä hengellä, 18-vuotias Kirsi kuvaili keväällä.

Suoritettuaan koulun loppuun, on Kirsillä ollut tilaisuus panostaa täysillä mallinuraansa. Syksyn merkittävillä muotiviikoilla näyttävää suomalaiskasvoa ei ole kuitenkaan nähty. Brand-mallitoimiston Toni Korpineva kertoo MTV3.fille, että päätös Kirsin jäämisestä pois muotiviikoilta oli sekä toimistojen että mallin yhteinen.

– Koulu ja kiireet vaati veronsa, joten katsoimme, että Kirsin on parempi katsoa tämän näytöshässäkän yli. Turha tässä vaiheessa on riskeerata mitään, mallimaailmassa on nähty liikaa ilmiöitä, joissa malleille tapahtuu liian paljon liian nopeasti. Kirsi oli myös niin menestynyt, että asiakkailla oli kovat odotukset hänen suhteensa, jotka taas loivat paineita.

"Kirsi oli jakautunut kahdeksi ihmiseksi"

Korpineva tietää, miten rankkaa muotinäytössesonkien läpivetäminen voi malleille olla.

– Onhan se härdelliä ja koko ympäristö on kuluttavaa. Hyvässä kunnossa on oltava niin mallien kuin järjestäjienkin. Siellähän osa porukasta menee ihan hulluksi, kun esimerkiksi näytösasuja muokkaavat ompelijat eivät ole nukkuneet kahteen päivään.

– Toisaalta se on myös psyykkisesti rankkaa, kun kaikkea ei ehdi tehdä ja joutuu kieltäytymään kivoista näytöksistä.

Toni nostaakin hattua Kirsille, joka keväällä veti läpi sekä mallimaailman työt että ylioppilaskirjoitukset.

– Kirsi suoriutui hienosti töistä eikä hänellä tippunut keskiarvokaan koko aikana. Siinä tapahtui aika paljon pienessä ajassa, joten Kirsi oli oikeastaan jakautunut kahdeksi ihmiseksi. Kyllähän tuollainen vaatii aikaa palautumiseen.

Kirsi ei suinkaan ole siirtynyt täysin pois mallimarkkinoilta, vaan kaunotar on tehnyt syksyn aikana erinäisiä kuvauksia. Suomessa aikaansa viettävä Pyrhönen suuntaa mitä luultavimmin takaisin näytösmaailmaan kevään aikana.

– Sitten on hyvä palata mahdollisimman hyvällä energialla. Hän on kuitenkin jo malli, jonka ei enää tässä vaiheessa tarvitse todistella mitään. Asiakkaat ovat jo kyselleet mielenkiinnolla Kirsin perään. Koulun jälkeen Kirsillä ei ole enää rajoitteita, joten hän voi kerralla ottaa vastaan paljon töitä tai vastapainoisesti pitää rehellistä lomaa, Korpineva toteaa.

Pyrhösen rauhoittuneesta työtahdista uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat