Huippuluotsi tekee hirmujälkeä MM-kisoissa – puhuu nyt avoimesti yllätyspestistä Suomessa uran huipennukseksi

Gordon Herbert haaveilee yllätyspaluusta Korisliigaan: "Olisi kiva mennä takaisin" 0:48
Gordon Herbert haaveilee yllätyspaluusta Korisliigaan: "Olisi kiva mennä takaisin."

Saksan maajoukkuetta valmentava Gordon Herbert ei ole unohtanut Suomen Korisliigassa viettämiään vuosia. 64-vuotias kanadalainen haaveilee jopa paluusta tuttuihin maisemiin.

Herbert on käynyt pitkän tien koripallovalmentajana. 1990-luvun alussa Uudenkaupungin Urheilijoissa ja Korihaissa peliuran jälkeen valmentajana aloittanut kanadalainen on nähnyt urallaan muun muassa Saksan ja Ranskan pääsarjat sekä toiminut NBA-seura Toronto Raptorsin apuvalmentajana ja nyt Saksan MM-joukkueen päävalmentajana.

Meneillään olevissa MM-kisoissa Herbert johdatti joukkueensa ensin alkulohkon voittoon ja myöhemmin varmistui paikka puolivälierissä.  

Kaikki sai kuitenkin alkunsa Suomesta, missä Herbertin perhe asuu yhä ja valmentajakin kesäkaudet. Hän nostaa edelleen rakkaimmaksi muistokseen etenemisen Korihaiden kanssa SM-finaaleihin Kouvoja vastaan vuonna 1995.

– Olin nuori valmentaja siellä. Ajattelin, että tiedän aika paljon, mutta oikeasti en tiennyt mitään, Herbert naurahtaa MTV Urheilun haastattelussa.

Herbert uskoo valmentavansa vielä muutaman vuoden ajan ennen eläkkeelle siirtymistä. Hän paljastaa haaveekseen päättää uransa Uudessakaupungissa. Tästä Herbert kertoo lisää jutun videolla.

Lisää Gordon Herbertin ajatuksia MM-kisoista ja Saksan maajoukkueesta sunnuntai-illan Tulosruudussa MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat